Salata od riže s tunom

Kuharica
Salata od riže s tunom
Pripremite ukusnu salatu

Sastojci  6 osoba:

  • 120 g riže
  • sol
  • 3 jaja
  • 2 žlice nasjeckanog celera
  • 160 g Eva tuna komada u biljnom ulju By Podravka
  • 300 g kiselih jabuka
  • Za salatni preljev:
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice soka limete
  • 1 žličica Senfa estragon Podravka By Podravka
  • 2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
  • 100 g majoneze light
  • sol

Priprema:

  1. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  2. Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuhajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite.
  3. Ohlađenoj riži dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće.
  4. Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonezu i sol dobro izmiješajte. Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.
  5. Posluživanje
  6. Poslužite dobro ohlađeno.
  7. Savjet
  8. Ovu ukusnu salatu možete pripremiti i dan ranije.

Izvor: coolinarika.com

Novo