Salata od riže s tunom
Pripremite ukusnu salatu
Sastojci 6 osoba:
- 120 g riže
- sol
- 3 jaja
- 2 žlice nasjeckanog celera
- 160 g Eva tuna komada u biljnom ulju By Podravka
- 300 g kiselih jabuka
- Za salatni preljev:
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 žlice soka limete
- 1 žličica Senfa estragon Podravka By Podravka
- 2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
- 100 g majoneze light
- sol
Priprema:
- Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
- Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuhajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite.
- Ohlađenoj riži dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće.
- Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonezu i sol dobro izmiješajte. Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.
- Posluživanje
- Poslužite dobro ohlađeno.
- Savjet
- Ovu ukusnu salatu možete pripremiti i dan ranije.
Izvor: coolinarika.com