Lagano zapečena palenta sa povrćem
Pripremite ukusnu palentu u kombinaciji s povrćem
Sastojci 4 osobe:
- jedna i pol šalica instant palente
- voda za palentu
- sol
- dvije žlice parmezana
- zdenka sir (ili neki drugi topivi)
- maslinovo ulje za kalup
- 2 manje tikvice
- 1 rajčica
- 5 maslina
- malo bosiljka i vlasca (može i sušenog peršina ili origana)
Priprema
- Palentu skuhajte tri minute u kipućoj slanoj vodi. Skinite s vatre te umiješajte dvije žlice parmezana.
- Zatim je preselite u kalup za pečenje premazan maslinovim uljem. Poravnajte površinu i ostavite da se stisne oko 20 min.
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Tikvice narežite na tanke ploške, posolite i nakon 10-tak min iscijedite. Rajčicu i masline također narežite.Zdenka sir narežite na ploške.
- Po palenti posipajte nasjeckani bosiljak i vlasac (malo ostavite za poslije). Zatim poslažite tikvice, rajčicu i posipajte masline te posolite po želji
- Pecite 15 minuta pa posipajte i zdenka sir te pecite još 10 minuta. Nakon pečenja neka jelo odstoji 10 min te ga poslužite posipano ostatkom svježeg bosiljka i vlasca7
Izvor: coolinarika.com