Lagano zapečena palenta sa povrćem

Kuharica
Lagano zapečena palenta sa povrćem
Pripremite ukusnu palentu u kombinaciji s povrćem

Sastojci  4 osobe:

  • jedna i pol šalica instant palente
  • voda za palentu
  • sol
  • dvije žlice parmezana
  • zdenka sir (ili neki drugi topivi)
  • maslinovo ulje za kalup
  • 2 manje tikvice
  • 1 rajčica
  • 5 maslina
  • malo bosiljka i vlasca (može i sušenog peršina ili origana)


Priprema
 

  1. Palentu skuhajte tri minute u kipućoj slanoj vodi. Skinite s vatre te umiješajte dvije žlice parmezana.
  2. Zatim je preselite u kalup za pečenje premazan maslinovim uljem. Poravnajte površinu i ostavite da se stisne oko 20 min.
  3. Pećnicu zagrijte na 200°C. Tikvice narežite na tanke ploške, posolite i nakon 10-tak min iscijedite. Rajčicu i masline također narežite.Zdenka sir narežite na ploške.
  4. Po palenti posipajte nasjeckani bosiljak i vlasac (malo ostavite za poslije). Zatim poslažite tikvice, rajčicu i posipajte masline te posolite po želji
  5. Pecite 15 minuta pa posipajte i zdenka sir te pecite još 10 minuta. Nakon pečenja neka jelo odstoji 10 min te ga poslužite posipano ostatkom svježeg bosiljka i vlasca7

Izvor: coolinarika.com

Novo