OD SADA ĆETE I VI TO RADITI: Evo zašto sve više ljudi umjesto šećera u kafu stavlja sol!
Mnogi jutro ne mogu zamisliti bez velike šolje kafe. Sa prepoznatljivim ukusom i aromom, glavni sastojak ovog toplog napitka je kofein, koji prelazi direktno u krv i stimuliše centralni nervni sistem, mozak, povećavajaći budnost, pažnju i raspoloženje.
Drugačiji način pripreme kada sljedeći put pijete jutarnju kafu, jeste da umjesto mlijeka i šećera ubacite malo soli. Stručnjaci tvrde da ćete dodavanjem soli u kafu zapravo eliminisati gorčinu i mnogima omiljeni će dobiti mnogo bolji ukus.
Ono što je takođe zanimljivo i što će vas dodatno natjerati da počnete ovo da primjenjujete, jeste podatak da so sadrži mnogo manje kalorija u odnosu na mlijeko i šećer.
Međutim, jako je važno znati da ne treba pretjerivati, dovoljno je staviti prstohvat soli, u suprotnom kafa neće imati tako dobar okus.