NAJJEFTINIJI TRIK DA OTKRIJETE DA LI RERNA RADI: Genijalno!
Da li vam se desilo da pečete nešto u reni i jedan dio pleha vam bude ispečen, a drugi tek na pola?
Gotovo sve domaćice će vam reći da svaka rerna ima svoju ,,ćud."
To se dešava zbog grijača, a problem sa temperaturom može da napravi i termostat.
Ako sumnjate da vaša rerna na peče kako treba, ne dozvolite da vam zbog toga propadna još jedan ručak.
Pomoću ovog brzog i jeftinog trika koji vam donosimo u nastavku utvrdite šta nije u redu sa vašom rernom
Uzmite kriške hljeba, najbolje onog koji je već isječen, jer su sve kriške iste veličine.
Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa i ubacite u nju ravnomjerno raspoređen hljeb na plehu.
Čim vidite da su neke kriške ispečene, izvadite pleh. Boja hljeba će vam jasno otkriti gdje rerna grije jače, a gdje slabije.