Kemer - dragulj turskog primorja!

Kiosk
Kemer - dragulj turskog primorja!
-

Ukoliko maštate o potpunom hedonističkom odmoru na moru, Kemer je pravi izbor ovog ljeta za vas. Jedno od najluksuznijih ljetovališta u Turskoj oduševiće vas modernim hotelima, zelenilom i prelijepim plažama.

Ukoliko budete imali vremena obavezno možete otići na interesantne izlete među kojima su krstarenje brodom, tursko kupatilo, Pamukale, tursko veče, jednodnevni izlet u Izrael, obilazak Antalije i Duden vodopada, šoping tura...

Kemer se nalazi na turskoj mediteranskoj obali u šumovitoj dolini okruženoj Taurus planinama. To je jedno od najljepših ljetovališta u ovoj oblasti smješteno nedaleko od moderne Antalije.

Prosječna temperatura vode je u ljeto 26 stepeni Celzijusa. Također, u to doba cvjeta cvijeće u parkovima, palmino drveće, kao i razne vrste citrusa.

Kemer je okružen čistim morem s jedne, a divnim planinama s druge strane. Odmaralište je divno, a pješčane plaže djeluju kao idealno mjesto za opuštajući odmor ili za istraživanje prirode, ako ste avanturističkog duha. 

Dvije najpopularnije plaže su gradska i šljunkovita plaža sa restoranima, kafićima i brodovima koji voze na izlete. Kemer također ima nekoliko historijskih lokaliteta uključujući ostatke drevnog grada Faselis, gdje je otkrivena čuvena Hadrijanova kapija. 

Nešto dalje su i gradovi Olimpos i Cirali. Odmaralište je poznato i po rustičnom parku Yoruk u kojem se nalaze prelijepa šetališta i hlad drveća. Ako osjetite potrebu da istražite i okruženje Kemera, obavezno posjetite komšijsko odmaralište Camyuva, ili idite u Antaliju kako biste osjetili pravi „gradski šmek“. 

Kemer se ne može pohvaliti razuzdanim noćnim životom, ali je Antalija zato odličan izbor za provod do „sitnih“ sati.

Agencija CityDeal Fly Fly Travel nudi hotel PSG Rose Residence 5*, sedam noćenja po cijeni od 2420 KM za dvije osobe, sa avionskim prevozom uz all inclusive uslugu. 

Novo