TAJNI RECEPT: Evo zašto su sarajevski ćevapi najbolji na svijetu!
Ne postoji čovjek koji je posjetio Sarajevo, a da nije probao dobro poznati bosanski specijalitet - ćevape. Naprosto im niko ne može odoljeti.
Recept koji je dugo skrivan je nedavno ugledao svjetlost dana, a mnogi su brže-bolje otrčali da naprave i probaju te vrhunske ćevape!
Sve što vam je potrebno za prave ćevape je 1,5 kilograma mljevene junetine, pola kilograma jagnjetine, 4-5 čehni bijelog luka, soli i 2 kašičice sode bikarbone.
Meso isječeno na kockice dobro posolite, izmiješajte i prelijte sa oko 100 mililitara vode i bijelog luka koje ste ranije prokuhali. Smjesu izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Prije nego krenete da oblikujete ćevape u smjesu umiješajte sodu bikarbonu.