Savršen spoj: Jagode s topljenom čokoladom
Stiže ljeto, a s njim i jagode. Pročitajte recept za savšenu kombinaciju.
SASTOJCI:
- Oko 1 kg jagoda
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g crne čokolade
- 100 g bijele čokolade
- Mljeveni pečeni lješnjaci
- Poslastičarske kese
- Čačkalice ili štapići za ražnjiće
PRIPREMA:
Najprije operite jagode, a zatim ih dobro osušite. Ubodite po čačkalicu na svaku jagodu. Otopite čokoladu na pari, ostavite da samo prohladi, a zatim napunite poslastičarske kese.
Svaku jagodu blago umočite u čokoladu, a potom uvaljajte u mljevene llešnjake (možete preskočiti ovaj korak). Jagode možete ukrasiti bijelom ili crnom čokoladom.
Nakon što ih namočite u čokoladu, stavite ih u zamrzivač.
Ove neodoljive slatkiše možete poslužiti na tacni uz kavu, na poslužavniku ili u paprićima za kolače.
Izvor: zena.blic.rs