Hrskava pita s borovnicama
Borovnica i badem ukomponirani u fine prhke kocke, idealan je desert.
Sastojci
- Mješavina za prhko tijesto
- 100 g oguljenih mljevenih badema
- 1 vanilin šećera
- 1 limun šećer
- 200 g maslaca
- 3 žumanjka
- 200 g borovnica
- 50 g bijele čokolade
- 20 g maslaca
Priprema:
Mješavini za kolače dodajte mljevene bademe, vanilin šećer, limun šećer, maslac narezan na listiće i razradite u mrvičastu strukturu. Zatim dodajte žumanjke pa umijesite tijesto, po potrebi dodajte malo vode (ili kiselog vrhnja). Trećinu tijesta odvojite i zamotajte u prozirnu foliju te stavite u zamrzivač. Tijesto razvaljajte i stavite u tepsiju (35x20 cm) obložen papirom za pečenje. Preko tijesta rasporedite oprane i osušene borovnice. Tijesto koje se dobro ohladilo i postalo čvrsto naribajte preko borovnica. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta, odnosno do zlatne boje. Pečeni kolač ohladite. Maslac zagrijte do vrenja i maknite s vatre te dodajte bijelu čokoladu natrganu na kockice i umiješajte da se otopi.
Posluživanje:
Pitu prošarajte čokoladom i poslužite.
Izvor:coolinarika.com