Kolač sa jabukama

Kuharica
Kolač sa jabukama
Sočan i osvježavajući...

Biskvit:

  •  2 jaja  
  • 100 g šećera  
  • 1 vanilin šećer  
  • 70 ml ulja  
  • 70 ml mlijeka  
  • 200 g brašna  
  • 1/2 praška za pecivo

Krema:

  •  1 kg jabuka  
  • 4-5 žlica šećera  
  • 2 pudinga od vanilije  
  • 600 ml soka od jabuka

Dekoracija:

  •  500 mlslatkog vrhnja

Priprema:

Jabuke oguliti i popolovitii, te ih kratko prokuhati u slatkoj vodi. Jabuke izvaditi i vodu od jabuka procijediti. Jabuke izrezati na kriške. Jaja, šećer i vanilin šećer izmiksati, dodati ulje i mlijeko i na kraju brašno i prašak za pecivo. Peći na limu (25x35cm) oko 15-20 minuta na 180°C. Po još toplom biskvitu poredati kriške od jabuka. Puding pomiješati sa vodom od jabuka i skuhati. Skuhan preliti preko jabuka te ohladiti. Izmiksati slatko vrhnje te premazati po hladnoj kremi od jabuka.

Izvor: coolinarika.com

Novo