GREŠKA KOJU SVIM PRAVIMO, A OPASNIJA JE NEGO ŠTO MISLIMO: Savjeti za EFIKASNO UKLANJANJE voska iz ušiju kod kuće

Porodica i zdravlje
GREŠKA KOJU SVIM PRAVIMO, A OPASNIJA JE NEGO ŠTO MISLIMO: Savjeti za EFIKASNO UKLANJANJE voska iz ušiju kod kuće
.

Cerumen u uhu ili ušni vosak prirodna je supstanca koju proizvode žlijezde u našem ušnom kanalu. Ona ima značajnu zaštitnu i antibakterijsku ulogu, i služi za podmazivanje. Međutim ukoliko se previše nataloži i sabije, javlja se začepljeno uho koje i nije tako bezazlen problem, kako se u prvi mah čini.

Ušni vosak se može akumulirati duboko unutar ušnog kanala uslijed korištenja predmeta kao što su štapići, kojima se cerumen u uhu potisne još dublje. Osobe koje koriste čepiće za uši ili slušni aparat sklonije su ovakvim začepljenjima. U nastavku saznajte kako očistiti začepljeno uho prirodnim putem, potpuno bezbjedno. 

 

Naime, upotreba pamuka briseva za čišćenje ušnog kanala, u stvari, ima suprotan efekat. Ova praksa gura ušne masti dublje u ušni kanal, gdje počinje da akumulira, i na kraju dovodi do opstrukcije.

Osim toga, imajte na umu da su redovne upotrebe za uši ili slušalice slušalice može povećati rizik od prekomjerne depozita ušne masti u ušni kanal.

U slučaju ušne masti naslage, može doživjeti nekoliko simptoma, uključujući:

- Earaches
- smanjena sluha
- vrtoglavica
- Osjećaj punoće u ušima, kao što su priključeni se
- Zujanje u ušima
- Svrab u ušni kanal
- Odvodnja iz ušnog kanala

Stoga, morate imati na umu da u cilju spriječavanja simptoma prekomjernog ušne masti naslage, potrebno je da redovno čišćenje ušiju, i na taj način izbjeći svoje blokade. Ipak, nikada ne treba koristiti Q-tips ili druge briseve.

Umjesto toga, predlažemo ove efikasne prirodnih lijekova za uklanjanje viška ušne masti:

Vodikov peroksid

Dodaci za 3% vodikovog peroksida i vode u jednakim iznosima i pustite malo na soltuion u uho. Da bi neka uđe u ušni kanal, protresite glavu malo. Nakon nekoliko minuta, nagnite glavu na suprotnu stranu kako bi se prisiliti da tečnost isteče.

Maslinovo ulje

Ova nevjerovatna ulje je još jedan izuzetan prirodni lijek koji u početku omekšava ušne masti, a zatim pomaže njegovo uklanjanje. Naime, sve što trebate učiniti je da odustane od dva-tri kapi maslinovog ulja u uho prije spavanja, a spavati na suprotnoj strani. Ovaj tretman treba uraditi za 3 ili četiri noći.

Parafinsko ulje

Parafinska ulja je izuzetno efikasan, a jedan od najsigurnijih načina za uklanjanje ušne masti. Biti toliko efikasan, može se naći u većini apoteka. Zagrijte 2-3 kašike parafinsko ulje preko svijeća plamen, i nanesite nekoliko kapi u uho.

Zatim, pokušajte da laže i dalje za nekoliko minuta, i isperite ga s malo tople vode. Da bi se potpuno rastvoriti ušne masti naslage, ponovite ovaj postupak 3 dana za redom.

Rastvor

Ovo je još jedan efikasan način za uklanjanje ušne masti. Potopite je pamuk loptu u sljedećim rješenje: rastvoriti jedna žličica soli (7,5 g) u ½ čašu vode (100 ml).

Zatim nagnite glavu na stranu da pomogne kapi ulaze u uho. Pričekajte nekoliko minuta da se rješenje za ulazak u ušni kanal i omekšati ušne masti. Zatim nagnite glavu u suprotnom smjeru da prisili preostalih se osuši. Možete koristiti tkiva za to.

Ocat i alkohol rješenje

U malom zdjelu, kombinirati jednake dijelove bijelog octa i trljanje alkoholom. Potopite je pamuk loptu u preparata i koristiti ga nanesite nekoliko kapi rješenje za oba uha.

Glicerin

Ovaj prirodni proizvod se može kupiti u gotovo svim ljekarnama. Izuzetno je efikasan u omekšavanje i uklanjanje voska iz uha. Glicerin početku omekšati ušne masti za lako uklanjanje. Za najbrže rezultate, primjenjuju četiri kapi u svako uho, tri puta dnevno.

 

Novo