Sarmice u listu vinove loze
Male sitne sarmice zamotane u list vinove loze
Sastojci potrebni za ovaj recept:
- mladi listovi vinove loze
- glavica luka
- 500 g mljevenog mesa
- 100 g riže
- peršinov list, biber, sol. kašičica crvene paprike u prahu
- 50 ml ulja
Priprema:
Sitno nasjeckani luk pržiti na ulju da dobije staklastožutu boju. Dodati mljeveno meso, opranu rižu, biber, nasjeckani peršinov list, sol, crvenu papriku, sve to promiješati i maknuti s vatre.
U međuvremenu mlade listove vinove loze blanširati u kipućoj vodi, pa ih ocijediti i ostaviti da se ohlade. Zavisno od veličine lista uzimati po jedan veći ili dva manja lista vinove loze, stavljati nadjev i zavijati ih kao obične sarme. Tako zavijene sarmice slagati u posudu za pripremanje, pa preliti vodom do vrha, poklopiti i kuhati oko jedan sat. Nakon toga skinuti poklopac i zapeći sarmice u rerni dvadesetak minuta.
Sarmice u listu vinive loze poslužiti obavezno s kiselim mlijekom, vrnjem ili jogurtom.