JESEN MIRIŠE NA KESTENJE: Evo kako ih možete savršeno ispeći u pećnici (VIDEO)

Kiosk
JESEN MIRIŠE NA KESTENJE: Evo kako ih možete savršeno ispeći u pećnici (VIDEO)
.

Savrešni okusi ove šumske delicije trenutno su nam na raspolaganju. 

Kuhani ili pečeno, slani ili slatki, kesteni su uvijek prefini. 

Ako nemate posebnu tavu za kestene ili bacač plamena u blizini, u nastavku pogledajte trik kako da ih savršeno ispečete u pećnici.

Potrebno je napravite nožem jednu liniju duž cijelog kestena. Nakon toga kestene stavite u lonac s vodom. 

Uključite vatru i kuhajte dok voda ne uzavre, a potom ih ocijedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekliko minuta.

Pogledajte još neke od trikova u nastavku: 

Novo