NAJZDRAVIJE POVRĆE KOJE MOŽETE POJESTI, a u Bosni gotovo da nema obroka bez njega

Kiosk
NAJZDRAVIJE POVRĆE KOJE MOŽETE POJESTI, a u Bosni gotovo da nema obroka bez njega
.

Ove vrste povrća dovode do najvećeg povećanja tjelesne težine, a redovno ih konzumirate. 

Harvardski istraživači proučavali su dnevnu isharnu 130.000 odrasle populacije, starijih od 20 godina. 

Svake četiri godine naučnici su tražili dnevnike ishrane svojih učesnika, a svake dvije godine oni su prijavljivali svoju tačnu težinu.

Sa ovim rezltatima, studija je uspjela da identifikuje kategoriju povrća koja u stvari doprinosi povećanju tjelesne težine.

Mogli su čak da odrede jednu vrstu povrća koja dovodi do najvećeg povećanja tjelesne težine.

Učesnici koji su jeli veće količine skrobnog povrća, poput  krompira i graška i kukuruza su dobivali na težini.

Kukuruz se pokazao po najgori od svog povrća. Ova skrobna namirnica ima dosta šećera, što dovodi do toga da vam se traži sve više i više.

Nasuprot tome, sistraživanje je pokazalo da učesnici koji su jeli dosta vlaknastog povrća, kao što je grah, izgubili su tokom vremena na težini.

 

Novo