Jelena Isinbajeva: Bog će vam suditi!

Ostali sportovi
Jelena Isinbajeva: Bog će vam suditi!
Dvostruka olimpijska pobjednica i višestruka svjetska prvakinja Jelena Isinbajeva (34) objavila je prekid karijere na vanrednoj novinarskoj konferenciji u Rio de Janeiru.

Dvostruka olimpijska pobjednica i višestruka svjetska prvakinja Jelena Isinbajeva (34) objavila je prekid karijere na vanrednoj novinarskoj konferenciji u Rio de Janeiru.

Isinbajeva je vijest o prekidu karijere objavila svega nekoliko sati nakon što je izabrana u Sportsku komisiju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), a najavila je i mogućnost kandidature za mjesto predsjednice Ruskog atletskog saveza.

- Pozvala sam vas kako bi objavila prekid karijere. Ostvarila sam sve svoje sportske snove. Bila sam olimpijska i svjetska prvakinja, pobijedila sam na svim mogućim takmičenjima, ali došlo je vrijeme za oproštaj od aktivne karijere - poručila je Isinbajeva, vlasnica 28 svjetskih rekorda.

Osim Isinbajeve u Sportsku komisiju MOO-a izabrani su Njemica Britta Heidemann (mačevanje), Seug-Min Ryu (stolni tenis) i Mađar Daniel Gyurta (plivanje).

- Želim se zahvaliti sportašima što su mi pružili povjerenje. Sretna sam zbog toga - kazala je 34-godišnja Isinbajeva koja zbog zabrane ruskim atletičarima nije nastupila u Rio de Janeiru.

- Učinit ću sve da se takva nepravda više ne ponovi - rekla je ruska atletičarka koja je u više navrata žestoko kritizirala MOO zbog isključenja ruskih sportaša s igara u Brazilu. Ona je bila u grupi atletičara kod kojih nikada nisu pronađeni dokazi o dopingiranju, ali je ipak snosila posljedice kazne.

- Nisam sudija i ne mogu suditi čelnicima Međunarodne atletske federacije (AAF). Njima će suditi Bog. IAAF je postavio nemoguće uvjete, sve sam ih ispunila, ali to ipak nije bilo dovoljno za nastup na OI u Riju. Izjavu kako im nikada neću oprostiti ni zaboraviti što su mi zabranili nastup na OI želim zamijeniti. Ja im opraštam i sve prepuštam Božjoj volji - kazala je.

Njezin trener Jevgenij Trofimov je rekao kako je Jelena bila sjajno pripremljena za nastup na olimpijskim igrama u Riju.

- Uvjeren sam kako bi osvojila još jedno zlato. Nažalost, nisu joj dozvolili nastup - kazao je Trofimov.

Isinbajeva je olimpijska pobjednica iz Pekinga (2008) i Atene (2004), dok je u Londonu osvojila srebro. Tri puta je bila svjetska prvakinja, a još četiri puta svjetska dvoranska prvakinja.

(Sport.ba/Hina)

Ne propustite