Treći dan Festivala ulične umjetnosti počeo dječijim programom

Aktuelno
Treći dan Festivala ulične umjetnosti počeo dječijim programom
Ljevak je navela da će organizatori svake godine izabrati drugu ulicu za koju će se zalagati da bude ulica od posebnog značaja. Ove godine nastojat će opravdati ideju sarajevskog arhitekte Amira Vuka Zeca koji je nadležnim institucijama predložio da Radićeva ulica bude pretvorena u umjetničku četvrt.

Festival ulične umjetnosti Sarajevo (FUU) je utemeljen entuzijastičnim djelovanjem pojedinaca i pojedinki, zaljubljenika/ica u kulturu i umjetnost, i iz želje da se ova vrsta događaja koja je već odavno trend u svijetu dovede i do stanovnika/ica i posljetitelja/ica Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

FUU je kreiran sa ciljem da se ovim raznovrsnim aktivnostima što većem broju ljudi uljepšaju septembarski dani, da se probudi odgovornost donositelja odluka kada se radi o umjetnosti i kulturi, ali i kako bi se skrenula pažnja na mlade kao i na već etablirane bh. umjetnike/ice.

Ujedno, FUU teži i ka tomu da bude alarm koji će na neki novi način (pro)buditi duh sarajevske lokalne zajednice.

Svake godine organizatori će izabrati drugu ulicu za koju će se zalagati da bude ulica od posebnog značaja. Ove godine nastojat će opravdati ideju sarajevskog arhitekte Amira Vuka Zeca koji je nadležnim institucijama predložio da Radićeva ulica bude pretvorena u umjetničku četvrt.

Danas je zadnji dan festivala, a počeo je dječijim programom. Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

(novi.ba)

Ne propustite