Angela Merkel: BiH je napravila veliki napredak

Aktuelno
Angela Merkel: BiH je napravila veliki napredak
Njemačka kancelarka Angela Merkel je nakon današnjeg sastanka sa članovima Predsjedništva BiH u Berlinu poručila da je Bosna i Hercegovina napravila veliki napredak i ponudila pomoć svoje zemlje

Njemačka kancelarka Angela Merkel je nakon današnjeg sastanka sa članovima Predsjedništva BiH u Berlinu poručila da je Bosna i Hercegovina napravila veliki napredak i ponudila pomoć svoje zemlje.

Glavna tema današnjeg sastanka bila je evropska perspektiva BiH, a njemačka kancelarka je izjavila da je od njene zadnje posjete BiH postignut veliki napredak na osnovu njemačko-britanske inicijative.

"BiH je Evropskoj komisiji poslala zahtjev za pristup Evropskoj uniji, koja ga je prihvatila i treba ga proslijediti, a to zavisi od ispunjavanja uslova koji će uslijediti", kazala je njemačka kancelarka. 

"Pred BiH ima puno posla koji nije jednostavan i uvijek se pojave neki problemi. Želim se zahvaliti članovima Predsjedništva što su uvijek pokazivali da žele raditi zajedno i ukloniti probleme na tom putu", zaključila je Merkel.

Ne propustite