Sve spremno za Mostar Summer Fest

Bosna i Hercegovina
Sve spremno za Mostar Summer Fest
Pored glavnog stagea gdje posjetitelje uz bendove WHO SEE, Ritam Sex-i-ja, Kawasaki 3P i Bad Copy očekuju headlinerli Festa Goran Bare i Majke, te Parni Valjak, svi prisutni će paralelno moći uživati u svirci na Inkubator stageu na kojemu će nastupiti mladi autorski bendovi uz prepoznatljiva imena kao što su Repetitor i Gustafi...

Ovogodišnji Summer fest Mostar započet će sutra na platou između dvije dvorane na području mostarskog Sajma. Organizatori sa zadovoljstvom pred početak velike smotre poručuju da su i ove godine za sve posjetioce priredili bogat sadržaj, a osim kvalitetne muzike pripremljena je i interaktivna Chill out zona.

Nakon prošlogodišnje odluke da Festival presele u industrijsku zonu, tačnije na plato Mostarskog sajma, organizatori su ovog puta odlučili festivalsku oazu obogatiti za još jednu pozornicu koju su prikladno nazvali “Inkubator”, a na kojoj će se predstaviti ukupno 16 bendova.

Pored glavnog stagea gdje posjetitelje uz bendove WHO SEE, Ritam Sex-i-ja, Kawasaki 3P i Bad Copy očekuju headlinerli Festa Goran Bare i Majke, te Parni Valjak, svi prisutni će paralelno moći uživati u svirci na Inkubator stageu na kojemu će nastupiti mladi autorski bendovi uz prepoznatljiva imena kao što su Repetitor i Gustafi.

PR festivala Ana Ćavar istakla je da opciju besplatnog prijevoza autobusom do Industrijske zone mogu iskoristiti svi oni koji dođu na Španski trg i sačekaju autobus koji će od 18 do 4 sati ujutro konstantno voziti na relaciji Španski trg – Mostar Summer Fest.

Direktor Festivala Niki Radić naglasio je da Festival ne bi bilo moguće organizovati bez podrške partnera, prije svihgeneralnog sponzora kompanije Antonio Trade, kao izlatnog sponzora kompanije HT Eronet. Radić je posebnu zahvalnost uputio volonterima kojih ove godine ima nešto više od dvadeset, poručivši da su upravo ti mladi ljudi produžena ruka Festivala.

“Zahvaljujući njima, podršci medija te sjajnim izvođačima ove godine možemo očekivati rekordan broj posjeta na Mostar Summer Festu“, zaključio je Radić.

Organizatori su naglasili da ove godine na Festivalu možemo očekivati još bolju produkciju i efekte od onih koji su viđeni proteklih godina, kao i najbogatiju chill out zonu punu zanimljivih sadržaja. Ove godine organizatori žele biti još bolji i pružiti publici pravu ljetnu zabavu koja će se još dugo pamtiti.

Ne propustite