Pravilo koje trebate znati: Evo koje povrće trebate staviti u hladnu a koje u toplu vodu prilikom kuhanja

Zdrav život
Pravilo koje trebate znati:  Evo koje povrće trebate staviti u hladnu a koje u toplu vodu prilikom kuhanja
Mnoge vrste povrća se trebaju kuhati na način da se postepeno zagrijavaju, a neke su ukusnije i korisnije ukoliko se odmah stave u vrelu vodu.

Mnoge vrste povrća se trebaju kuhati na način da se postepeno zagrijavaju, a neke su ukusnije i korisnije ukoliko se  odmah stave u vrelu vodu.

Pravilo glasi:

Ukoliko raste pod zemljom, to povrće spremajte u hladnj vodi.

Ukoliko povrće, dakle, raste nad zemljom  spremajte u vreloj  vodi.

Obavezno primjenite ovo pravilo jer je vrlo bitno, prvo iz razloga što se kuhanjem gube određena svojstva povrća pa dok vi mislite da se hranite zdravu, u biti ne dobijate ništa pogrešnim kuhanjem,

A drugo, neko povrće se brže kuha na gore naveden način.

 

Ne propustite