Mato Đaković zahvaljujući Dodiku prešao na RTRS

Bosna i Hercegovina
 Mato Đaković zahvaljujući Dodiku prešao na RTRS
Dugogodišnji urednik i voditelj emisije „Telering“ na Televiziji OBN Mato Đaković nedavno je promijenio medijsku kuću. Đaković od 31. maja počinje raditi na Radio-televiziji Republike Srpske, koja će emisiju „Telering“ emitirati u udarnom terminu, srijedom, u 21 sat, piše Slobodna Bosna

Dugogodišnji urednik i voditelj emisije „Telering“ na Televiziji OBN Mato Đaković nedavno je promijenio medijsku kuću. Đaković od 31. maja počinje raditi na Radio-televiziji Republike Srpske, koja će emisiju „Telering“ emitirati u udarnom terminu, srijedom, u 21 sat, piše Slobodna Bosna.

Prema informacijama ovog medija, za transfer Mate Đakovića na RTRS najzaslužniji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je lično intervenirao kod rukovodstva entitetskog servisa kako bi tuzlanski novinar dobio novo zaposlenje, ali i tretman medijske zvijezde, nakon što je njegova emisija „Telering“ naprasno skinuta s programa TV OBN.

Milorad Dodik i Mato Đaković su godinama u bliskim prijateljskim odnosima, a često se zajedno mogu vidjeti u banjalučkim restoranima.

 

 

Ne propustite