Raspad sistema u RK Bosna: Treneri Korkarić i Malagić jedine svijetle tačke

Ostali sportovi
Raspad sistema u RK Bosna: Treneri Korkarić i Malagić jedine svijetle tačke
Rukometni klub Bosna iz Sarajeva uspješno je okončao polusezonu u Premijer ligi BiH. Studenti su lideri na tabeli, a to je svojevrstan podvig ako se zna pravo stanje unutar ekipe. Nagomilani dugovi igračima, nezadovoljstvo…kulminiralo je ovih dana. Nekoliko igrača je već napustilo klub, dok su drugi pred odlaskom. Jedan od onih koji su napustili Bosnu je i reprezentativni golman Petar Jokanović.

Rukometni klub Bosna iz Sarajeva uspješno je okončao polusezonu u Premijer ligi BiH. Studenti su lideri na tabeli, a to je svojevrstan podvig ako se zna pravo stanje unutar ekipe.

Nagomilani dugovi igračima, nezadovoljstvo…kulminiralo je ovih dana. Nekoliko igrača je već napustilo klub, dok su drugi pred odlaskom.

Sigurno je da šampionske ambicije, koje su iz redova Studenata ambiciozno najavljivane, padaju u vodu. Cilj je da klub opstane.

Jedan od onih koji su napustili Bosnu je i reprezentativni golman Petar Jokanović.

“Jedini i pravi razlog mog napuštanja Bosne, ali i većine igrača, jesu nagomilovana dugovanja, nemar Uprave i nezdrav odnos na relaciji kancelarija - igrači”, započeo je razgovor za Sport.ba Jokanović, te dodao:

“Jedino što bih istako kao svijetlu tačku u RK Bosna jesu treneri Zuhdija Korkarić i Fuad Malagić, koji su dali i posljednji atom snage da bi nas zadržali na okupu. Vjerujte mi, da njih nije bilo ovakvo osipanje igračkog kadra bi se dogodilo već u oktobru prošle godine.”

Mladi golman već je pronašao angažman, a skrasit će se u Banja Luci.

“S RK Borac sam postigao saradnju na pola godine, baš onako kako sam i želio. Moram priznati da su mi izašli u susret u svakom pogledu. Naravno, očekivanja su velika, odbrana obje titule u BiH. S druge strane, radujem se što ću konačno nastupati u SEHA ligi, a znajući kakve ekipe nastupaju sigurno je da će mi pomoći da napredujem na svakom polju svoje igre”, otkrio je Jokanović.

Raduje se jakim duelima, što mu je priznaje nedostajalo u Bosni.

Jokanović je bio na prvom, širem spisku selektora Dragana Markovića za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali se nije našao u Dohi.

“To je veliko iskustvo i prije svega čast za mene. Nisam razočaran neodlaskom u Katar, jer sam bio svjestan da je jaka konkurencija na mojoj poziciji. Ipak, ovo iskustvo će mi sigurno pomoći u nastavku karijere. Selektor je bio zadovoljan kako sam se ponašao na treninzima, odrađivao maksimalno profesionalno svoje zadatke i po njegovim rijećima sigurno da će biti mjesta za mene u budućnosti u A timu”, kazao je mladi golman.

Istakao je da će biti uz Zmajeve tokom SP-a i zdušno ih bodriti.

“Sam plasman je veliki rezultat i znam da momci neće stati na tome. Poznajem atmosferu u ekipi, volju i duh koji poseduju ovi momci i iskreno se nadam da, uz malo sreće, možemo do drugog kruga, pa onda su sve opcije otvorene”, zaključio je Jokanović.

Ne propustite