Antibiotik koji hrani i liječi ljudsko tijelo

Zdrav život
Antibiotik koji hrani i liječi ljudsko tijelo
Med nije jedini proizvod pčela koji je dobar za zdrvalje, jer je i propolis, baš kao i med, jedna od najzdarvijih namirnica na svijetu koji ima mnogobrojna ljekovita dejstva.

Med nije jedini proizvod pčela koji je dobar za zdrvalje, jer je i propolis, baš kao i med, jedna od najzdarvijih namirnica na svijetu koji ima mnogobrojna ljekovita dejstva.

Naime, riječ je o smolastoj materiji koju sakupljaju pčele. Prijatnog je mirisa, ali gorkog ukusa i ne rastvara se u vodi. Propolis sadrži 55-60 % smolastih materija, 8-10 % eteričnih ulja i oko 30 % voska. Sadrži vitamine, antibiotike i elemnte kao što su: kalijum, kalcijum i drugi.

Umjesto antibiotika

Propolis zaista djeluje antibiotik, ali to ne znači da su antibiotici nepotrebni, nego da lječenje prvo pokušate s propolisom. Klinička ispitivanja su dokazala da su antibiotici efikasniji kad se uzimaju s propolisom nego kad djeluju sami. Kada je rijeć o virusima, propolis je nezamjenjiv za većinu virusnih infekcija.

Narodna medicina

Propolis je u narodnoj medicini poznat kao lijek za rane, žuljeve, pa čak i rak. Bezopasan je za organizam i može se upotrebljavati u kombinaciji sa drugim lijekovima. Upotreba propolisa u humanoj medicini se koristi pod ljekarskim nadzorom zbog mogućih alergenskih reakcija.

Terapija medom

Propolis, matična mliječ i pčelinji vosak su poznati kao apiterapija. Svi oblici apiterapije, su vrlo jednostavni za korištenje zahvaljujući gotovim preparatima koji su dostupni u apotekama.

Ne propustite