TRAGIČNA SUDBINA 23-GODIŠNJAKA: Otišao da radi i utopio se dok je spašavao kolegu

Crna hronika
TRAGIČNA SUDBINA 23-GODIŠNJAKA: Otišao da radi i utopio se dok je spašavao kolegu
Nemanja Čović (23) iz Prigrevice utopio se u Dunavu, u Rumuniji, na oko 370 kilometara od granice sa Srbijom.


Nemanja Čović (23) iz Prigrevice utopio se u Dunavu, u Rumuniji, na oko 370 kilometara od granice sa Srbijom.

Tragedija se dogodila u petak 19. avgusta u popodnevnim satima, a njegovo tijelo pronašli su ribari u ponedjeljak ujutro, 17 kilometara nizvodno od mjesta sa kojeg ga je povukla matica rijeke.

Obdukcija je potvrdila sumnje njegovih kolega sa broda na kojem je radio, a koji je stajao nasukan na jednom sprudu, da se radi o mladom Prigrevčaninu.

Nakon završetka administrativne procedure tijelo tragično stradalog mladića narednih dana bit će preneseno u rodnu Prigrevicu, gdje će biti obavljena sahrana.

Nemanja je na smjenu otišao krajem juna, nakon što je proslavio prvi rođendan i krštenje sina, pišu mediji u Srbiji. Redovno se čuo sa porodicom i kad su prešli u Rumuniju. Na nekih 370 kilometara od granice su se nasukali na neki pješčani sprud i tamo ostali zaglavljeni.

x-pk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtnprn01eqv8vogiyzju4zddinjnhmgjmymy1mzc3mgrjm2njymuxmwyuanbnkzmczqswaieaaq

Kapetan Zoran Z. i Nemanja su tog nesrećnog petka, popodne, sišli sa broda da se okupaju i malo izvide te sprudove. Nemanja je imao sigurnosni prsluk, kapetan nije. Iznenada ga je povukla voda u dubinu, počeo je da se davi, pa je Nemanja brzo skinuo svoj prsluk i dobacio mu da bi mogao da se drži na površini. Ubrzo je matica i njega povukla. Kapetana su, nedugo poslije, izvukli iz vode živog, tri kilometra nizvodno, plutao je na površini zahvaljujući prsluku, dok mom Nemanji, nažalost, nije bilo spasa. Njega su ribari pronašli nakon tri dana, 17 kilometara nizvodno od mjesta gdje je potonuo – kroz suze prepričava

Nemanjina majka Željka ono što je čula od kolega svog tragično stradalog sina.

Fotografije utopljenika odmah su predočene posadi na brodu, jer se pretpostavljalo da bi to mogao biti njihov kolega, za kojim se tragalo, a o čijem nestanku u talasima Dunava su rumunski mediji danima izvještavali. Po šorcu koji je imao na sebi, kolege su pretpostavile da se radi o Nemanji, što je kasnije potvrdila i obdukcija.

Izvor: Hayat.ba
 

Ne propustite