Sarajevska policija imala pune ruke posla: Nijemac i Zagrepčanka uhapšeni zbog krađe

Crna hronika
Sarajevska policija imala pune ruke posla: Nijemac i Zagrepčanka uhapšeni zbog krađe
Sarajevska policija jučer je imala pune ruke posla.

Sarajevska policija jučer je imala pune ruke posla.

Sve je počelo nedugo nakon ponoći s masovnom tučom u migrantskom centru u Blažuju, čiji su vinovnici uhapšeni jučer rano ujutro, o čemu više možete čitati OVDJE.

A onda su, u 11,45 sati, policijski službenici PU Novi Grad-PS Rajlovac, uhapsili K.D., rođen 1996. godine u Njemačkoj, M.H., rođen 1995. godine u Sarajevu i A.S., rođen 1993. godine u Sarajevu.

Sva trojica su uhapšena pod sumnjom da su počinili krivično djelo teška krađa. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Potom, u 20.10 sati, policijski službenici s Ilidže su uhapsili M.E., rođen 1981. godine u Berlinu i M.E., rođena 1993. godine u Zagrebu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađe, na štetu M.R.

I za ovo je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Noć završava nasilničkim ponašanjem i tučom na Ilidži.

Kako javlja MUP, u 22.30 sati su policijski službenici s Ilidže, uhapsili J.I., rođen 1985. godine u Sarajevu, maloljenu osobu rođenu 2005. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo laka tjelesna povreda.

Potom su uhapšeni i M.E., rođen 1978. godine u Sarajevu i S.E., rođeni 1978. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari. Uhapšeni su predati u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Inače, policija je jučer tokom kontrole saobraćaja u Sarajevu, uručila 362 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključeno 15 pijanih vozača, sedam ih nije imalo pravo na upravljanje motornim vozilom, jednom je bilo zabranjeno da vozi, jedno vozilo nije bilo tehnički ispravno...

Izvor: Radio Sarajevo

Ne propustite