Pronađeno još jedno oproštajno pismo Pere Gudelja, evo šta u njemu piše!

Bosna i Hercegovina
Pronađeno još jedno oproštajno  pismo Pere Gudelja, evo šta u njemu piše!
O ovom biznismenu i motivima zbog kojih je odlučio dići ruku na sebe postoji nekoliko različitih priča.

O ovom biznismenu i motivima zbog kojih je odlučio dići ruku na sebe postoji nekoliko različitih priča. Prema jednoj verziji događaja Gudelj se na ovaj korak odlučio zbog bračnog brodoloma odnosno razvoda od njegove supruge Snežane. S druge strane, neki su tvrdili da Gudelj više nije mogao izdržati pritisak koji su reketari vršili na njega.

Također, mnogo se govorilo i o njegovom oproštajnom pismu i onome što u njemu piše.

Naime, jedno pismo je pronađeno u neposrednoj blizini mjesta na kojem se pokušao ubiti dok je drugo bilo u porodičnoj kući.

Ranije su mediji navodili da je Gudelj uz svoje oproštajno pismo ostavio i testament u kojem je raspodijelio svoju imovinu. Međutim, ovaj uspješni biznismen na tom komadu papira napisao da želi da ga sahrane u mjestu gdje je rođen, te da na njegovom nadgrobnom spomeniku stoje stihovi njegove pjesme “Sjećat će se Lašvanska dolina Pere Svoga, FIS-a i harmonike”.

Ostavio je on u tom pismu i upute za svoju suprugu i djecu i to kako da se ponašaju, ali i molbu svojoj supruzi Snežani da se vrati djeci. 

Podsjećamo,  Pero Gudelj je pronađen nedaleko od svog automobila,10.08. ove godine na lokalnom putu u mjestu Krčevine  sa ustrijelnom ranom u predjelu glave a pokraj njega su pronađeni pištolj i oproštajno pismo. Gudelj je bio u izuzetno teškom stanju i strahovalo se za njegov život. No, osam dana nakon teške operacije probudio se iz kome i od tada se polako oporavlja.

 

Ne propustite