ĐOKOVIĆU PRIJETI ŽESTOKA KAZNA ZBOG FIZIČKOG KONTAKTA SA SUDIJOM: Evo šta ga čeka, NIJE MU OVO TREBALO?!

Sport
ĐOKOVIĆU PRIJETI ŽESTOKA KAZNA ZBOG FIZIČKOG KONTAKTA SA SUDIJOM: Evo šta ga čeka, NIJE MU OVO TREBALO?!
.

Francuski teniski sudija Damjan Dumusao potpuno je izbacio iz takta Novaka Đokovića u jednom momentu finala Australijan opena, u kojem je poslije četiri sata igre i pet setova savladao Dominika Tima iz Austrije.

Novak Đoković nije bio zadovoljan odlukom glavnog sudije Damijana Dumusoe u devetom gemu drugog seta, kada mu je oduzet prvi servis na brejk lopti, te je ušao u raspravu sa glavnim arbitrom meča.

Srpski teniser je prvo pri rezultatu 15:30 upozoren na vrijeme između završenog poena i pripreme za servis, uslijedilo je negovodvanje Đokovića, da bi odmah zatim, na 15:40 prekoračio vrijeme, poslije čega mu je Dumusoa oduzeo servis.

Đoković je na sekundu do kraja želeo da baci lopticu, ali mu je ona ispala i ponovo je morao da se skocentriše za podbacivanje.

Sudija mu je ekspresno oduezo servis!

novak2

Foto:EPA

Novak je poslije toga odigrao loš poen, nakon čega je u prolazu sudiju dodirnio po patikama i pokazao palac na gore, a kada je skeo na klupu dobacio arbitru:

"Sjajan posao, sada si postao poznat", aludirajući na prethodne, kontroverzne, odluke.

Teniski novinari odmah su došli i do podataka da je Novak u potencijalnom problemu, jer dodirivanje sudije nije u skladu sa pravilima i shvata se psihičkim uznemiravanjem.

710235-novak-djokovic01-epa-roman-pilipey-ff

Foto:EPA

Podsjetimo, Đoković se osmom pobjedom u osmom finalu u Melburnu vratio i na vrh ATP liste 

Ne propustite