STARA DAMA SPREMNA POKORITI PLANETU Juventus ruši vlastiti rekord; klinca će platiti puno više nego Cristiana Ronalda

Fudbal
STARA DAMA SPREMNA POKORITI PLANETU Juventus ruši vlastiti rekord; klinca će platiti puno više nego Cristiana Ronalda
,

Jadon Sancho (19) budućnost je svjetskog nogometa, za mladog Engleza koji igra u dortmundskoj Borussiji poludjeli su evropski velikani, a Juventus je spreman za njega ponuditi najveću odštetu u svojoj historiji.

sancho

Niko ni ne sumnja da će Jadon Sancho u budućnosti igrati negdje drugdje, a ne u Borussiji Dortmund u koju je stigao u avgustu 2017. za smiješnih oko osam miliona eura iz Manchester Cityja. Bila je to ogromna greška Engleza, jer su svi znali o kakvom je talentu riječ, jedino su u Cityju bili slijepi.

Sancho je u 'žuto-crnom' dresu očekivano 'eksplodirao', golovi, asistencije, driblinizi očarali su druge velikane, a spominjala su se brojna imena klubova - Manchester United, PSG, Bayern..., ali u Borussiji su ostali čvrsti te su podebljali ugovor Sancha sa četiri na čak deset miliona eura godišnje.

sancho1Ipak, velikane koji imaju veće prihode od ovog bundesligaša nije to obeshrabrilo, a u igru se ubacio Juventus koji je sljedeće ljeto spreman iskeširati znatno veći iznos od onog koji se ranije spominjao (100-120 miliona eura).

Naime, prema tvrdnjama pojedinih stranih medija poput Don Balon 'Stara dama' će Borussiji ponuditi čak 150 miliona eura, a to će njemački prvoligaš neće moći odbiti.

sancho2

Ukoliko se ovi napisi pokažu istinitim i taj transfer se ostvari bit će to najveća odšteta koju je Juventus isplatio za nekog igrača. Zasad rekord drži Cristiano Ronaldo kojeg su od Reala kupili za 117 miliona eura.

Portugalac u tandemu sa Sanchom - djeluje zaista sjajno...

Ne propustite