BiH: Novi napad na muslimane u ramazanu

Crna hronika
BiH: Novi napad na muslimane u ramazanu
Sinoćnji džematski iftar u haremu Čaršijske džamije u Prijedoru obilježilo je, nažalost, bacanje kamenica sa komšijske zgrade. Komentar imama Omer-ef. Redžića bio je kratak: "Svako dijeli ono što ima".

Sinoćnji džematski iftar u haremu Čaršijske džamije u Prijedoru obilježilo je, nažalost, bacanje kamenica s komšijske zgrade. Komentar imama Omer-ef. Redžića bio je kratak: "Svako dijeli ono što ima."

Prema njegovim riječima vjernici su iftarili ispred džamije kada su napadači počeli bacati kamenje na njih. Srećom, niko niije povrijeđen jer su vjernici iftarili pod šatorom koji je zaustavio kamenje. 

"Sinoć smo organizovali iftar u našem džematu kojeg su financirali opet neumorni Nihad i Azira iz Fondacije Bostel. Ovo je već četvrti put da fondacija organizuje iftar u našem haremu Čaršijske džamije u Prijedoru. Iftar je pripremao restoran 'Ena' uz Čaršijsku Džamiju. Na slikama vidite za jednim stolom pet doktora medicine i stomatologije, što je svojevrsni kuriozitet našeg džemata. Veliko hvala Nihadu i Aziri, koji su zaista veliki humanisti, a posebna hvala Senudinu Safiću, njihovom neumornom aktivisti i koordinatoru za nesebično zalaganje. Iftaru su prisustvovali predsjednik medžlisa i glavni Imam sa nekolicinom imama. Iftar je nažalost obilježio napad kamenicama komšija sa komšijske zgrade, ali razumijemo ih, jer svako dijeli od onog šta ima", kazao je efendija Redžić za Preporod.  

prijedor-napad

Nažalost, ovo je nastavak napada na muslimane u toku mjeseca ramazana. 

Ne propustite