Iznenađujuće i nevjerovatne zdravstvene prednosti: OVO ULJE SPRJEČAVA I LIJEČI MNOGE BOLESTI

Zdrav život
Iznenađujuće i nevjerovatne zdravstvene prednosti: OVO ULJE SPRJEČAVA I LIJEČI MNOGE BOLESTI
.

Bundeve sadrže visoke razine hranjivih sastojaka te štiti organizam od raznih oboljenja. No bundeva krije još jednu poslasticu, a to su sjemenke!

Kada kupite bundevu, ne bacajte sjemenke prije nego pročitate kakve tajne kriju! Sjemenke možete kupiti ali ih i sami pripremiti.

b2

Sjemenke bundeve su dobar izvor bakra, cinka i vitamina K, a kao važna komponenta bundeve, posjeduju antiupalna svojstva koja štite od raka, artritisa i osteoporoze. Sjemenke su bogate i omega-3 masnim kiselinama, cinkom i fitosterolima koji održavaju zdravu razinu kolesterola u krvi i poboljšavaju imunost organizma na infekcije.

Postoje podaci i da sjemenke pokazuju dobre rezultate u liječenju povećane prostate.

b3

Ovo fenomenalno ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Sadrži više od 60 odsto nezasićenih masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje organizma. Takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene masne kiseline – omega 6 i 9, minerale.

b4
 
U pitanju je ulje bundeve, a kad budete saznali koliko je zdravo, poželjećete da ga konzumirate svakodnevno.

b5

Liječenje bundevinim uljem daje najbolje rezultate kod sljedećih zdravstvenih problema:

– reguliše problem uvećane prostate

– liječi infekcije mokraćog kanala kod mušaraca i žena

– poboljšava kvantitet i kvalitet sperme

– reguliše nivo holesterola u krvi

– pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja

– pomaže kod sindroma iritabilnih crijeva, kao i crevnih parazita

– pospješuje normalan rad bubrega

– poboljšava imuni sistem

– pozitivno utiče na vid

– pozitivno utiče na raspoloženje

– smanjuje opekotine i različita oboljenja kože

– povoljno deluje na ten

– povoljno utiče na zaustavljanje opadanja kose

Priprema ulja:

Za pravljenje ulja koriste se samo sjemenke bundeve. Sjemenke poređajte u tepsiju, tako da ne budu jedna preko druge, dok ne pokrijete dno. Zatim ubacite tepsiju u rernu, koju ste prethodno zagrijali na 60 stepeni i pecite tri do četiri minuta.

Nakon toga izvadite sjemenke i stavite ih u presu kako biste iscjedili ulje. Ako nemate pristup presi pod visokim pritiskom, možete da iscjedite sjemenke ručno.

Ulje treba čuvati u čistim staklenim posudama, treba da bude tamnozelene boje, a može da bude i tamnocrvenkasto, ako ste koristili sjemenke neke druge vrste bundeve.

Ne propustite