SUPRUGU I DJECU LAZARA RISTOVSKOG ZNATE: Da li ste znali da je OVAJ GLUMAC njegov brat!

Show
SUPRUGU I DJECU LAZARA RISTOVSKOG ZNATE: Da li ste znali da je OVAJ GLUMAC njegov brat!
.

U priči o Lazaru Ristovskom koji danas puni 65 godina, važan je imponzantan niz uloga koji je ostvario, brak sa Danicom koji traje decenijma, sinovima Petar i Jovan, kao i brat glumac, Jovan Ristovski.
jpeg

Čuveni Lazar rođen je u Ravnom Selu pred Vrbasa. Nakon završene Učiteljske škole, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Njegovu karijeru koju je započeo 1975. godine, ispunilo je čak četiri hiljade predstava, više od 40 filmova i TV serija. Od naslova u kojima smo ga gledali treba pomenuti "Urnebesnu tragediju", "Malu", "Belo doelo", "Dnevnik mašinovođe""; Podzemlje", "Bure baruta".

supruga

Lazar se oprobao i kao reditelj i producent, a rezultati ta njegova dva dodatna umijeća jesu filmovi "Belo odelo" i "Beli lavovi".

Spretan je i sa riječima, pa iza sebe ima dva romana "Belo odelo" i "Kako sam dobio Oskara".

Do onog holivudskog Oskara još nije stigao, iako ga je svojim talentom zaslužio, ali je zato osvojio najvažnija glumačka priznanja na ovim prostorima, poput Zlaten arene u Puli, Cara Konstantina na Filmskim susretima u Nišu, Zlatne mimoze, Zlatnog ćurana.

Ristovski je godinama vjeran glumi, baš kao i suprugi Danici Ristovski, pozorišnoj i filmskoj glumici koju ste gledali u "Vrućem vetru", u "Pozorištu u kući", u "Čizmašima".

Dvoje glumaca bili su jedno drugom velika podrška u borbi sa svim profesionalnim izazovima, kao i onim životnim. Imaju dvojicu sinova Jovana i Petra, koji se bavi režijom i koji je u braku sa glumicom Teodorom Ristovski.
djeca

Porodica Ristovski kao što vidite, može da se pohvali brojnim glumačkim imenima. Ljubav prema glumačkoj profesiji prenosi se kod njih sa generacije na generaciju.
 

"Neizbježno" je bilo da i mlađi brat Lazara Ristovskog postane glumac. Igrao je u filmovima "Dnevnik mašinovođe", "San zimske noći", "Belo odelo". Bavi se i režijom, a član je glumačkog ansambla Narodnog pozorišta u Subotici.

laz1

Fizički veoma podsjeća na Lazara od kog je mlađi četiri godine.

Ne propustite