SVI KAŽU DA JE VODA SA LIMUNOM IDEALNA ZA MRŠAVLJENJE: A o ove tri LOŠE posljedice svi šute!

Zdrav život
SVI KAŽU DA JE VODA SA LIMUNOM IDEALNA ZA MRŠAVLJENJE: A o ove tri LOŠE posljedice svi šute!
.

Čini se da nema boljeg početka dana od čaše tople vode s limunom, ali ni to nije sasvim bezazleno. Evo na šta obavezno treba da pripazite.

Vitamin C iz limuna odličan je antioksidant koji iz tela izbacuje slobodne radikale, uzročnike najtežih oboljenja. Uz to, vjeruje se da je voda s limunom umjesto zaslađenih čajeva i sokova pravi put do skidanja kilograma. Ipak, na neke propratne pojave trebalo bi pripaziti.

1. Gorušica

– Kiselina u limunu je jedna od najjačih voćnih kiselina, pa ako imate gorušicu, pripazite jer previše vode s limunom može pogoršati situaciju – kaže nutricionista Džeki Balou.
 

2. Oštećena zubna gleđ

Ljubitelji limuna moraju da vode računa o zubima jer kiselina iz ovog voća skida zubnu gleđ, a to slabi zube i može izazvati mnoge probleme. Gledajte da pijete na slamčicu kako biste smanjili problem. I nikako nemojte mijenjati običnu vodu onom s limunom, savjetuje dr Balou, dovoljne su dvije čaše na dan.

 

3. Zasićenje

Limun je zaista dobar, ali toliko je drugih ukusa i voćnih aroma u kojima možete uživati, pa nemojte insistirati samo na limunu. A i dijeta ima bezbroj, pronađite onu koja vam najbolje odgovara.

Ne propustite