PUTIN NA ČELU RUSIJE JOŠ 6 GODINA: Objavljeno šta sve posjeduje, vozi Ladu, ima samački stan od 74 kvadrata, a novac čuva na 13 računa

Show
PUTIN NA ČELU RUSIJE JOŠ 6 GODINA: Objavljeno šta sve posjeduje, vozi Ladu, ima samački stan od 74 kvadrata, a novac čuva na 13 računa
.

Vladimir Putin ubjedljivo je pobijedio na predsjedničkim izborima i bit će na čelu Rusije još šest godina, pošto mu je povjerenje za novi mandat povjerilo više od 50 miliona birača - skoro 77 posto. 

Tvrdi da vozi Ladu, posjeduje samački stan od 74 kvadrata i da zarađuje oko 80.000 eura godišnje, a u službenim finansijskim dokumentima, objavljenim uoči predsedničkih izbora u

Rusiji, navodi se da je u periodu od od 2011. do 2016. zaradio nešto vše od 550.000 eura (38,5 miliona rubalja). 

putin1

Putin na godišnjem nivou zarađuje upola manje od britanske premijerke Tereze Mej.

Stan koji je naveo u imovinskoj karti, nalazi se u Sankt Peterburgu, a posjeduje i 230 dionica jedne banke iz tog grada. Kako je navedeno, novac čuva na 13 bankovnih računa.

Osim Lade iz 2009. godiine, Putin kaže da ima i dva automobila Volga iz šezdesetih.

Čak i po ovome što je javno objavio, Putin sa svojom zaradom spada u moćnike jer, nasuprot njegovih 80.000, prosječan Rus godišnje zaradi tek 4.500 eura.

putin

Britanski stručnjak za fondove, Bil Brauder za CNN je rekao da je nakon 14 godina, koliko se Putin nalazi na vlasti, sav novac koji je Rusija zaradila, a koji nije iskorišten za gradnju škola, puteva ili bolnica, završio na švajcarskim bankovnim računima, u fondovima, dionicama.

Iako nesumnjivo veoma moćan, ruski predsjednik se nikada nije našao na Forbsovoj listi, jer se na njoj ne mogu naći lideri koji bogatstvo stiču zahvaljujući svojoj političkoj moći.

putin

- Moja godišnja zarada sastoji se od mjesečne plate, vojne penzije i zarade od kamata i dionica - tvrdi Putin.

Ipak, finansijski stručnjaci smatraju da je Putin znatno bogatiji od onoga što javno priznaje i njegovo bogatstvo procjenjuju na 200 milijardi eura, a  njegovi politički protivnici smatraju da novac zarađuje ubiranjem naknada od raznih državnih institucija i poslova.

Ne propustite