VIC : Ulazi Mujo u kucu i kaže:

E buraz
VIC : Ulazi Mujo u kucu i kaže:
.

Ulazi Mujo u kucu i kaže:
- Fato pakuj se dobio sam na lotu!!!
Fata:
- Super, jel da se pakujem za planinu ili za more?
Mujo odgovara:

---

Skriveni simboli na brendovima najpoznatijih kompanija  (SKROLAJTE DA VIDITE ŠTA NAM TO SKRIVAJU)

loto

 

Skriveni simboli na brendovima najpoznatijih kompanija  (SKROLAJTE DA VIDITE ŠTA NAM TO SKRIVAJU)

McDonalds

1-mcdonalds-0


Dizajner prvog McDonald’s restorana došao je s idejom opremanja zgrade s dva velika zlatna luka. Ove arhitektonske osobine brzo su postale simbol brze hrane. Kasnije je kompanija htjela napustiti logotip, ali psiholog Louis Cheskin nagovorio je menadžment da ga zadrži. Tvrdio je da taj simbol izgleda slično kao ženske dojke te je stoga podsjetio ljude na njihovo bezbrižno djetinjstvo.

Google

3-google-2


Kreatori logotipa Google upotrebljavali su tri glavne boje: crvena, žuta i plava. Možete primijetiti da je njihov raspored unutar logotipa podložan određenom algoritmu. No zeleno slovo pada sa cjelokupnom logikom, i to je jasno značilo da je najvažnije slovo u riječi. Ovim neočekivanim zelenilom, čini se da dizajneri impliciraju da Google razmišlja o razbijanju stereotipa i ne igrajući se uobičajenim pravilima.

Mitsubishi

5-mitsubishi-4-c33


Temelj ovog logotipa sastoji se od vrha kuće Iwasaki, osnivača kompanije Mitsubishi. Grb je prikazan s tri dijamanta složenih jedni na druge. Dijamanti predstavljaju pouzdanost, integritet i uspjeh, dok crvena boja podrazumijeva povjerenje. Osim toga, Japanci vjeruju da ta boja pomaže privući kupce.

FedEx

7-fedex-6


Većina ljudi ne primjećuje strelicu koja se formira praznim prostorom između slova “E” i “X”. No, kada ga primijetite, primijetit ćete ga svaki put kad ga ponovo pogledate. To je stvar kojoj su kreatori težili: strelica utiče na podsvijest kupaca, simbolizirajući brzinu i pouzdanost ove kurirske usluge.

Pepsi

9-pepsi-8


U čast meksičkog svečanog dana (tzv. “Dan mrtvih”), Pepsi je jednom izdao boce s obrnutim logom. Većina kupaca smatrala je da je riječ o jednostavnoj proizvodnoj manjkavosti, ali neki od osobito pametnih kupaca shvatili su da je Pepsi logotip, kada je preokrenut, prikaže “isded”, što je zapravo značilo “je mrtav”.

Le Tour De France

10-le-tour-de-france-9


Čak i ako ste vidjeli logotip poznate Tour de France biciklističke trke milion puta prije, šanse su da niste nijednom primijetili sliku bicikliste skrivene među slovima. Proučite pažljivo i primijetićete da slovo R tvori tijelo biciklista, a sunce postaje točak bicikla.

Durex

11-durex-10


Durex je kratko od istrajno, pouzdano i perfektno.

Ne propustite