ZAUVIJEK SE OSLOBODITE DLAČICA SA LICA: Ovaj recept će vas spasiti!

Praktična žena
ZAUVIJEK SE OSLOBODITE  DLAČICA SA LICA: Ovaj recept će vas spasiti!
.

Mnogo žena ima problema sa dlačicama na licu,a problem klasične depilacije kada je u pitanju osjetljiv dio kao što je lice jeste pojava akni i crvenila.

Što je od svega najgore, dlačice se uvijek vraćaju, ponekad iste, ponekad još jače ili slabije, ali za to postoji potpuno prirodno rješenje, koje žene s Bliskog istoka koriste stoljećima.

Sve što vam treba jeste kurkuma, brašno od slanutka i malo mlijeka ili jogurta.

Recept sa Bliskog istoka za uklanjanje dlačica sa lica

Sastojci:

– 2 žlice brašna od slanutka

– 1 žličica kurkume

– mlijeka ili jogurta po potrebi

Kurkumu možete naći u svakom bolje snabdjevenom supermarketu ili trgovini zdrave hrane, a brašno od slanutka možete napraviti sami – u dobrom mlinu za kafu sameljite slanutak ili ga kupiti u trgovini zdrave hrane.

Priprema:

Pomiješajte kurkumu i brašno od slanutka u posudici iu to sipajte malo mlijeka ili jogurta, koliko je potrebno da se sastojci sjedine, a vi dobijete gustu smjesu.

Primjena:

Nanesite je na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite.

Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta sedmično kroz mjesec dana, a rezultat je fenomenalan.

Napomene: Nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protuupalnog svojstva moćne kurkume.

Ne propustite