Izliječite nesanicu za samo 11 minuta

Zdrav život
Izliječite nesanicu za samo 11 minuta
Nesanica je jedan od čestih problema od kojih pati veoma veliki broj žena. Na nju mogu uticati mnogobrojne stvari, a najčešće stres.

Nesanica je jedan od čestih problema od kojih pati veoma veliki broj žena. Na nju mogu uticati mnogobrojne stvari, a najčešće stres. Ono zbog čega ne možete zaspati zapravo su misli koje se, jednostavno, roje u glavi. Ukoliko imate problema sa spavanjem, svako veče, pola sata prije odlaska u krevet, praktikujte sljedeće, veoma jednostavne, vježbe disanja. Poboljšanje biste trebali osjetiti već prvo veče.


Potrebno je da se jedanaest minuta koncentrišete na svoje disanje i to na sljedeći način: nakon udisaja čekajte četiri sekunde do izdisaja, zatim šesnaest sekundi i onda dvije sekunde. Potrebno je da sjedite i da kičmu održavate u uspravnom položaju. Vježbajte na sljedeći način:

  • jedna do tri minute: dugo i sporo disanje iz abdomena
  • tri do pet minuta: ruke su ispružene vertikalno pod uglom od šezdeset stepeni, dlanovi su ispruženi ravno i okrenuti prema gore
  • pet do sedam minuta: ruke su ispružene horizontalno, zglobovi su ravni, a dlanovi otvoreni
  • sedam do devet minuta: dlanovi su spojeni ispred grudi
  • devet do jedanaest minuta: dlanovi su u krilu, okrenuti prema gore. Desni dlan “odmara” na lijevom, a palčevi se dodiruju.

 

Izvor: minimagazin.info

Ne propustite