NEĆE VAM SE SVIDJETI: Ovo su tajne koje medicinske sestre skrivaju od pacijenata!

Zanimljivosti
NEĆE VAM SE SVIDJETI: Ovo su tajne koje medicinske sestre skrivaju od pacijenata!
.

Svaka profesija ima svoje tajne, ali tajne doktora su bitnije jer oni nekada odlučuju o životu i smrti,ali takve tajne su i  strogo povjerljive.

Medicinske sestre su upravo čuvari tih tajni, njihov posao nije ni malo lagan zahtjev strpljenje humanost, ali u sposobnost čuvanja tajni. Medicinske sestra može vam tačno reći detalje vašeg liječenja, ali pored toga čak i tajne ljekara koji vas lječe.

Evo nekih tajni koje su anonimno otkrivene, akoje bi medicinske sestre željele reći svojim pacijentima, ali se boje da ne ostanu bez posla.

1. Medicinske sestre tačno znaju koliko svaki doktor ima iskustva i znanja, stoga medicinska sestra nikada vam neće reci da je doktor nesposoban, ali u koliko čujete rečenicu” imate pravo na drugo mišljenja” to je zapravo tajna šifra kojom vam želi reći da će vam neko drugi puno više pomoći.

2. Druga tajna koja je zastupljena jeste činjenica da su i liječnici ljudi, što mi jako često zaboravimo, te da i oni poslije dugog dana mogu potražiti odmor u alkoholu i drugim ovisnostima. Stoga nije na medicinskim sestrama da vam odaju tu tajnu, i na taj način  zapadne u probleme.

3. U koliko ne želite naštetiti sebi ne lažite o tome koliko vas boli, ako se pacijent smije pri tome je i na svom pametnom telefonu, a istovremeno govori kako hitno mora da vidi svog liječnika sigurno ga neće shvatiti ozbiljno. Te isto tako nemojte glumiti nekog hreroja da možete da podnesete boli, to je upravo ono što djeli čovjeka od života i smrti.

4.Sestre mogu biti osvjetoljubive u koliko im prijetite i vičete, tim ništa nećete dobiti možete biti sigurni da će te zbog tog ponašanja, biti samo pod posebnim nadzorom i analgeticima, a slijedeći put kada dođete može vas stici neuogorno iskustvo od strane medicinaskih sestara.

5. I ako bolnica treba da bude u potpuno čisto mjesto u kojem nema bakterija, nažalost to nije tako i ako se čistačice trude u bolnici ima čak i  opasnih bakterija. Stoga slijedeći put kada budete ulazili u bolnicu, dezinfikujte svoju obuću, ne postoje sredstva za dezinfekciju bez razloga.

6. Morate ljekaru obavezno govoriti sve što se uzimali bilo da se radi o lijekovima bez recepta ili čak nekoj biljci, jer mješanjem tih suprstanci sa terapijom koju vam doktor prepiše može biti jako loše i izazvati velike probleme, a i na kraju takve stvrai se uvijek saznaju pa se možete osjećati i glupo.

7. Zapamtite posao medicinske sestre nije da vama kaže kako rezultate vaših pretraga, to jednostavni nije njen posao čak i ako zna rezultate pretraga, medicinska sestra vam nikada neće odati tu tajnu, te će uvijek reći “ne znam”.

8. Ako dajete mito liječnicima, nemojte to više raditi, jer vas lječnici neće drugačije tretirati, za liječnika svaki pacijent je isti, niko vas neće loše operisati jer mu niste dali novac.

9. I u bolnici postoje ljubavne veze između doktora i medicinskih sestri, ljubavne veze postoje i u drugim profesijama samim tim jer provode dosta vremena zajedno, to je i za očekivati.

10. Još jedna tajna slijedi, najgori mogući period kada možete kod svog lječnika, jeste za vrijeme ljetnog perioda i praznika. U to vrijeme doktori su često na godišnjim odmorima i zamjenjuju ih mlade kolege koji nisu iskusni još uvijek u svojim poslovima.

Ne propustite