Imate problema sa paljenjem? Pogledajte kako da riješite PROBLEME SA SMRZAVANJEM DIZELA!

Zanimljivosti
Imate problema sa paljenjem? Pogledajte kako da riješite PROBLEME SA SMRZAVANJEM DIZELA!
.

Došla je zima i sada nastaju veliki problemi sa vozaćima jer njihov auto neće da upali. Pogledajte zaštu su debeli minusi noćna mora za vozače dizelaša i kako ćete uspiješno rješiti ovaj problem.

Parafin se u dizelskom gorivu, naime, na niskim temperaturama kristalizira, a ti kristali začepljuju pore filtra goriva. Što je temperatura niža, kristali postaju sve veći, a kad se povećaju dovoljno da blokiraju protok goriva kroz filtar, motor se ne može pokrenuti... Kod modernijih motora proizvođači tom problemu doskaču ugradnjom grijača u kućišta filtara, pa se problem rjeđe događa

Ipak ako vam se dizel smrzne, ne očajavajte. Ne forsirajte s verglanjem, ako ne ide - ne ide. Parafin se već kristalizirao, samo ćete iscrpiti, pa možda i oštetiti akumulator ili elektropokretač. Automobil radije odgurajte u podzemnu garažu ili toplije mjesto. Čak i parkiranje iznad šahta kanalizacije (ciljati motorni prostor) daje dobre rezultate, jer iz njega izlazi topao zrak, ali budite strpljivi, popijte kafu i vratite se za sat vremena.

 Ako možete dovesti struju kablom, ugrijte filtar i sustav za ubrizgavanje fenom za kosu. Jasno, budite pažljivi da ne rastopite plastiku ako koristite radionički fen, dok frizerski možete ostaviti da radi pod zatvorenom haubom bez brige - naciljajte filtar, zatvorite haubu i ostavite ga desetak minuta.

Legende o točenju benzina u rezervoar neće upaliti, a i možete oštetiti dijelove sustava ubrizgavanja, pogotovo na novijim dizelašima. Pretjerate li, možete u potpunosti uništiti motor (nekontrolirano izgaranje smjese) ili će ga elektronika zaustaviti, pa ćete biti prisiljeni zvati servis. Isto vrijedi i za paljenje vatre ispod motora.

Ne propustite