Ovo je jedna od najdjelotvornijih receptura za sva kožna oboljenja, pa čak i psorijazu!

Zdrav život
Ovo je jedna od najdjelotvornijih receptura za sva kožna oboljenja, pa čak i psorijazu!
.

Mnoge osobe pate od raznih kožnih oboljenja i variraju od lakših ekcema do teških tegoba, a one uzrokuju teške psihičke probleme pa i socijalno isključenje.

Ovo je jedna od najdjelotvornijih receptura, a može se piti kod bilo koje vrste kožne bolesti!

ELIKSIR ZA SVE KOŽNE BOLESTI

Pomiješajte jednake dijelove lišća oraha, koru hrasta i vrbe, koprivu i neven. Uzmite tri čajne žličice mješavine i prelijte ih sa 7 dl vrele vode. Prekrijte i poslije 30 minuta procijedite. Pijte tri puta na dan pola sata prije obroka. Da bi uvidjeli rezultate budite redovni i uporni u ispijanju napitka. Sastojke možete nabrati sami ili ih kupiti u ljekarnama, tržnicama i trgovinama zdrave hrane.

TAJNA OVOG LIJEKA

Najbitniji naglasak kod svih sastojaka je antiupalno djelovanje i pročišćavajuće djelovanje biljaka. Fitoterapija kod svih bolesti preporučuje biljke koje čiste krv jer se čisti i koža i ubrzava ozdravljenje i smanjuje rizik od povratka bolesti. Sve biljke u čaju su popularne u fitoterapijskoj primijeni, a njihovo ljekovito djelovanje dokazano je višestoljetnom tradicijom. Čaj pomaže u smanjivanju iritacija, crvenila, upala, svrbeža i bolova.

LIŠĆE ORAHA

Ima snažna antiupalna svojstva i tradicionalno se koristi kod kožnih bolesti. Primjenjuje se u tretmanu ozbiljnih bakterijskih i gljivičnih infekcija, u tretiranju kožnih upala, ali i upalama probavnog sustava i kod akni, krvarenja desni, lišajeva i pretjeranog znojenja. Upotrebljava se za detoksikaciju organizma, jačanje želuca i poboljšavanje probave i krvne slike, protiv čireva, kostobolje i gnojnih rana. Mladi listovi oraha sabiru se u rano proljeće.

KOPRIVA

Bogat je izvor minerala kalija, kalcija, željeza, fosfora, magnezija, natrija; vitamina C, B2, B5, K. Sadrži sekretin koji je najbolji stimulans želučanih žlijezda, crijeva, jetre, gušterače i žučne kesice. Bogatstvo željezom čini je dragocjenom za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a time za dobru opskrbu kisikom. Kopriva jača organizam i čisti krv. Sadrži kvercetin snažni antioksidans i antihistaminik koji smanjuje jake upale. Kopriva je lijek za kožnu bolest koprivnjaču i za druge osipe i kožne alergijske reakcije. Koprive se bere u rano proljeće dok je mlada.

KORA HRASTA

Bogat je izvor tanina koji djeluju snažno antiupalno na čitav organizam. Imaju svojstvo zaustavljanja krvarenja i stežu tkiva oštećena raznim povredama i infekcijama. Koriste se kod čireva, bijelog pranja, ekcema, proširenih vena. Kora hrasta sabire se od svibnja do lipnja. Najdjelotvornija je kora s najmlađih grana i grančica.

 

NEVEN

Blaga biljka s izuzetnim djelovanjem na kožu. Djeluje stimulirajuće na jetru i žuč, pročišćava krv i potiče detoksikaciju. Jarka boja cvjetova upućuje da sadrži veće količine beta karotena koji je jedan od najbitnijih vitamina za zdravlje kože, zaštitu od štetnog sunčevog zračenja, i zdravlje očiju. Berba cvijeta počinje već u svibnju pojavom prvih cvjetova i nastavlja se do kasne jeseni. Najkvalitetniji su oni ubrani u kolovozu.

Ne propustite