NIJEDAN LIJEK MU NIJE RAVAN: Samo jedna primjena i uništit ćete bolesti jetre, bubrega i pankreasa!

Zdrav život
NIJEDAN LIJEK MU NIJE RAVAN: Samo jedna primjena i uništit ćete bolesti jetre, bubrega i pankreasa!
.

Lijek koji može izliječiti bubrege, pankreas i jetru je ništa manje ni više nego začin koji se veoma često upotrebljava u kuhinji.

Ovaj začin je glavni sastojak u mnogim jelima. U pitanju je korijander, on je odličan za liječenje mnogih bolesti a ima i nepogrešivu aromu.

On se, pak, uvijek vezuje za kuhanje jer se često koristi prilikom pripreme mesa i supa. Ovdje međutim možete vidjeti kako da ga upotrebite za recept koji će izliječiti mnoge bolesti vašeg tijela, zaista je jednostavan za pravljenje, te ćete se pokajati ako ne isprobate.

Korijander sadrži veliku količinu ulja koja su odlična za probavni sistem. Na ovaj način korijander smanjuje nivo kiseline koju proizvodi hrana a koja ima velik uticaj na tijelo. Korijander takođe sadrži dosta hranljivih materija, minerala i vitamina A,K,B,C,E.

c4b8ac778c704b7c31e5d9ce039f0162-headerc4b8ac778c704b7c31e5d9ce039f0162-header

 

Najznačajnije prednosti korijandera:

Predstavlja odličan diuretik. Služi svrsi prilikom rješavanja bilo kog problema sa bubrezima, poput kamena u bubregu. Stimuliše rad jetre i pospješuje probavni proces.

Liječi dijareju pošto je odličan za eliminisanje bakterija i infekcija. Eliminiše masti koje su nakupljene u tijelu. Snižava holesterol.

Liječi čireve na i u ustima jer ima antimikrobno i antiseptičko dejstvo. Smanjuje nivo šećera u krvi. Eliminiše konjuktivitis.

Poboljšava vid i sprječava očna oboljenja, što se može učiniti ispiranjem očiju vodom sa korijanderom.

 

Sastojci

  • 1 manja glavica bijelog luka
  • 1/2 čaše badema ili indijskih oraščića
  • 1 čaša lišća svježeg korijandera
  • 2 kašike soka limuna
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • morska so

 

Priprema

Korijander i ulje dobro sameljite u blenderu. Dodajte ostale sastojke i meljite, dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

Sada kada znate možete početi da primjenjujete ovaj začin češće.

 

(Webtribune.rs)

 

Ne propustite