NEVJEROVATAN SNIMAK, MORATE VIDJETI: Crnac zagrlio američkog neonacistu, a OVAKO je on REAGOVAO! (VIDEO)

Zanimljivosti
NEVJEROVATAN SNIMAK, MORATE VIDJETI: Crnac zagrlio američkog neonacistu, a OVAKO je on REAGOVAO! (VIDEO)
.

Govor poznatog američkog neonacista Richarda Spencera na Sveučilištu na Floridi bio je obilježen prosvjedima kojima je njegov govor prekinut i pokušajem ubistva prosvjednika od strane trojice neonacista.

 

Ali jedan iznenađujuće pozitivan prizor s tog događaja, održanog u četvrtak, obišla je svijet: crnački prosvjednik staje licem u lice s neonacistom obrijane glave i svastikama na majici i, baš kad se čini da će nasrnuti na njega i da ćemo imati još jednu epizodu iz serije "udari nacista", on ga - zagrli.

"Zašto me ne voliš, kompa?"

"Zagrli me, zagrli me! Zašto me ne voliš, kompa?" pita ga crni mladić na slici, koji je kasnije identificiran kao 31-godišnji Aaron Alex Courtney: "Što je, što je?"

Neonacist identificiran kao Randy Furniss došao je iz Idaha na Floridu kako bi podržao desničarskog ekstremista Spencera, a u tom trenutku snimanja je sam otišao suočiti se s grupom ljevičarskih protuprosvjednika. 

Kako prenosi Raw Story, Courtney je objasnio da je prišao Furnissu i, iako je bio bijesan na njega, odlučio ga je zagrliti umjesto da ga verbalno ili fizički napadne. "Pitao sam ga: 'Zašto me mrziš? Što je to u vezi mene? Je li to moja boja kože? Moja povijest? Moji dreadlocksi?" prepričao je ovaj Afroamerikanac.

Neonacist mu uzvratio zagrljaj 

"Nagnuo sam se i zagrlio ga i treći put, i on je i mene obuhvatio rukama i čuo sam kako mi Bog šapće na uho: 'Promijenio si ovom čovjeku život', dodao je Courtney. Nevjerojatno, ali istinito - neonacist mu je, nakon početnog oklijevanja, uzvratio zagrljaj, kao što se vidi na snimci.

"Zašto me mrziš", Courtney ga je još jednom pitao. "Ne znam", odgovorio je Furniss. U vrijeme sve većih podjela, sukoba i mržnje, ovakav inspirativan video zaista dobro dođe. 

(Index.hr)

Ne propustite