JEZIVO: Doktor je mislio da je to proširena vena, TO ŠTO SU IZ NOGE IZVUKLI, zapanjilo je i njega samog!

Praktična žena
JEZIVO: Doktor je mislio da je to proširena vena, TO ŠTO SU IZ NOGE IZVUKLI, zapanjilo je i njega samog!
.

Nakon zabavnog puta u Nigeriju, 42-godišnjak bio je sretan što se vratio kući, ali počeo je da primijećuje nešto što je ličilo na osip na desnom stopalu.

Otišao je kod doktora, ali oni su mu odmah rekli da ne brine: nije to ništa više od proširene vene koja je malo veća nego inače od vena na stopalu. Vjerovatno je oduvijek i bila velika, ali sada kada je fokusiran na nju, djeluje strašno!

Proširene vene su one velike, plave vene koje se pojavljuju na tijelu.

 
Skoro bilo koja vena može da postane proširena, ali to se obično dešava na nogama ili stopalima. One su obično samo kozmetički problem i obično ne dovode do ozbiljnih problema i ne ugrožavaju život.

 

Ipak, oslobađanje od ovih vena je multimilionska industrija. Od specijalnih krema do laserskih tretmana, izgleda kao da cijeli svijet želi da ih se riješi.

2

Međutim, kada je ovaj 42-godišnji čovek primetio da njegova “proširena vena” počinje da se pomjera gore dole po stopalu, odlučio je da ode i po drugo mišljenje.

Doktori su pogledali malo bolje i shvatili da se ova “vena” pomjerila nekoliko santimetara posljednjeg mjeseca. Kada su ustanovili svoju grešku, možete da zamislite taj horor. Ova “vena” je zapravo parazit koji izaziva infekciju koja se zove kožna larva.


To nije bila vena u stopalu: U pitanju je bio crv!

Ovi crvi obično žive u crijevima naših ljubimaca, poput masa i mačaka, a šire se kroz njihov izmet.

Ljudi mogu da se zaraze kroz kontakt sa izmetom, obično od hodanja bosi po plaži ili po tlu na kom se nalazi životnjski otpad.

3
Najbolji način da se izbjegne kontakt sa ovim crvom jeste da se nose papuče dok se hoda po plaži. Ova bolest se obično dobija u tropskim mestima, ali dešavalo se i u drugim klimama.

Na sreću, čovjek je u redu jer je dobio antiparazitske lijekove. Ukoliko primijetite nešto čudno na vašem tijelu, definitivno vjerujte svom instinktu.


4

Ipak, nemojte da dozvolite da vas ovo uplaši i da ne uživate u ovom ljetu!

Ako ste na plaži ili u parku i primijetite da neko ne pokupi izmet za svojim psom…samo im skrenite pažnju!

Ne propustite