NE IGNORIŠITE, NEGO ŠIRITE DALJE: Ako ikada primijetite crnu tačku na nečijem DLANU, pozovite POLICIJU ODMAH!

Zanimljivosti
NE IGNORIŠITE, NEGO ŠIRITE DALJE: Ako ikada primijetite crnu tačku na nečijem DLANU, pozovite POLICIJU ODMAH!
.

Ako niste znali za ovo, možda ste vidjeli osobu koja je u opasnosti , a niste joj pomogli. Ako vidite osobu sa crnom tačkom, morate pozvati policiju što je prije moguće.

Ove osobe imaju razlog zašto imaju tu crnu tačku na ruci i ako vidite to, odmah bi trebali reagovati.

tacka-dlan

Crna tačka na ruci omogućava profesionalcima da prepoznaju da ste žrtva porodičnog nasilja i da trebate pomoć, ali da je ne možete tražiti jer vas vaš zlostavljač stalno nadzire. U samo 24 časa, kampanja je dostigla 6000 ljudi širom svijeta, a već je pomogla 6 žena.

„Trudna sam i bebin otac je jako nasilan. Riječima, rukama. Prestravljena sam jako dugo i još više kako je beba na putu.“

„Morala sam na pregled i ljekar mi je tražio da legnem na krevet i navukao zavjesu. Nagnula sam se i uzela olovku iz njegovog džepa, povukla sam njegovu ruku preko sebe i napisala UPOMOĆ. Nisam morala da kažem ni riječ. Kampanja mi je dala snage i ideju kako da tražim pomoć.

S druge strane, to i nije tako dobra ideja. Kampanja privlači mnogo pažnje i nasilnici mogu postati svjesni toga. Mogli bi provjeravati da li njihovi partneri imaju tačku na dlanu. Dobronamjeran član porodice bi mogao primjetiti tačku i nenamjerno izazvati nasilje.

Ne propustite