MISTERIOZNA SEKTA KOJA SAKUPLJA HOLIVUDSKE ZVIJEZDE: "Uzimali su nam novac i dušu!"

Zanimljivosti
MISTERIOZNA SEKTA KOJA SAKUPLJA HOLIVUDSKE ZVIJEZDE: "Uzimali su nam novac i dušu!"
.

Iako nas je nasmijavala kao Carrie Heffernan u humorističnoj seriji 'Kralj Queensa', glumica Leah Remini zadnjih je godina manje u medijima zbog novih uloga, a više zbog priča o scijentologiji koja je bila dio njezinog života sve do 2013. godine. 

Onda ju je odlučila napustiti, a puno je tu razloga zbog kojih je to odlučila učiniti. Kako je istaknula, radili su od jutra do mraka, a reći 'ne' ili 'neću' nitko nije ni pomislio napraviti.

"Nisi smio biti umoran. Jedino što je postojalo je bilo - 'napravi to'. Ako je Crkva htjela da se sruši zid u plesnoj dvorani ti si to napravio jer ako bi odbio čekale bi te rigorozne kazne.", pričala je.

19-famous-church-of-scientology-members

Ipak glavni razlog njezine odluke bila je njezina kćerka jer je dolazio trenutak kada bi i ona morala početi aklimatizaciju u crkvi.

"Porodica mi je na prvom mjestu, a nije mi se sviđala poruka koju sam slala svojoj kćeri.", rekla je.

Leah nije jedina koja je napustila ovaj, kako ga zovu, kult poznatih.

Jedan od njih je i komičar Jerry Seinfeld. Iako nikada nije bio punopravni član, pohodio je nekoliko tečajeva prije nego što se proslavio ulogom u 'Seinfeldu'. Kako je objasnio, tada je bio u fazi otkrivanja svog identiteta pa je ubrzo odustao od religije koja ga se nije previše dojmila.

Ista je situacija bila i kod Russella Crowea kojega je ovaj kult zaintrigirao nakon što je odgledao brojne videe i pročitao knjigu osnivača ove religije. No na kraju je ipak pobjegao od svega.

Christopher Reeve, najpoznatiji po ulozi 'Supermana', učinio je isto. Naime, nakon što su ga spojili na detektor laži, a on je ispričao izmišljenu životnu priču što je detektor prepoznao kao istinitu, zaključio je, kako je rekao, da su - ili ti ljudi ludi, ili im strojevi ne rade. I tada je potpuno pobjegao od svega.

Kad je Katie Holmes odlučila napustiti scijentologiju, nitko se nije puno čudio. Naime, Tom Cruise, koji je najpoznatiji član ovog kulta, zbog njihovih pravila natjerao je da njihovo jedino dijete, kćer Suri, rodi u potpunoj tišini.

Nicole Kidman, druga Cruiseova supruga, glumca je napustila upravo zbog njegove gotovo, kako je znala reći, bolesne opsesije ovom religijom.
I Lisa Marie Presley, kćer Elvisa Presleya, napustila je ovu misterioznu sektu jer su joj, kako je rekla, uzimali dušu i novac.

Demi Moore istupila je iz ove Crkve zbog bivšeg supruga Brucea Willisa jer on nije htio da njihova djeca odrastaju u tim uvjerenjima.

Što je uopće scijentologija?

Prema Wikipediji, scijentologija je pokret ili skup vjerovanja koji se temelje na učenjima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Kao religija priznata je jedino u Sjedinjenim Američkim Državama. I dok su ovom kultu pribjegle brojne slavne osobe, mnogi ih kritiziraju da koriste prisilne metode prodaje u svrhu iznude novca od svojih članova. Većina zbog toga smatra da scijentologija ne ostavlja dojam ozbiljnog religioznog pokreta, već više izaziva kontroverze. Nazivaju je još i najmoćnijom sektom na svijetu, a činjenica je da je njezin osnivač danas multimilijarder.

Njemačka vlada je 2007. godine scijentologiju čak pokušala i zabraniti.

Osnovne postavke scijentologije su da je čovjek je besmrtno duhovno biće, da čovjekova iskustva sežu mnogo dalje od jednog životnog vijeka, a njegove su sposobnosti neograničene, čak i ako ih trenutačno nije svjestan, te da je čovjek u osnovi dobar i teži opstanku. 
Njegov opstanak ovisi o njemu samome, njegovim bližnjima i njegovom postizanju zajedništva sa svemirom.

ccumlz7weaetbdt-jpg-large

Ne propustite