Konferencija u Velikom parku: Neugodno iskustvo doktora na KCUS-u

Bosna i Hercegovina
Konferencija u Velikom parku: Neugodno iskustvo doktora na KCUS-u
.

Prim. dr. Semin Bećirbegović na današnjoj pres-konferenciji o stanju na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ispričao je svoje neugodno iskustvo koje, kako kaže, najbolje oslikava pravo stanje.

"Pitaju me često posljednjih dana da li napuštam KCUS. Podijelit ću priču iz dežure prije par mjeseci",rekao je dr. Bećirbegović i nastavio:

"Taj dan bio na sam dežuri. Na intenzivnoj njezi je bilo pet teških bolesnika. Praksa je kada preuzmemo dežuru da uradimo vizitu. Kada sam tražio od sestre da izvadimo nalaze za te pacijente, rekla je da imamo za samo jednog pacijenta. To je značilo da 24 sata moram bacati grah. Molio sam Boga da ne moram donijeti odluku zbog koje bi se kajao cijeli život, a ona je da moram birati između dva pacijenta", ispričao je dr. Bećirbegović.

Podsjetimo, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, prof. dr. Mirza Biščević, prim. mr. sci. med. dr. Senad Maksić, prim. mr. sci. med. dr. Semin Bećirbegović i dr. Hasan Tanović održali su danas pres-konferenciju o stanju na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ne propustite