Sud donosi presudu o fotografijama Kate Middleton u toplesu - POGLEDAJTE KOLIKU ODŠTETU ZBOG 'ŠOKA' TRAŽE!

Show
Sud donosi presudu o fotografijama Kate Middleton u toplesu  - POGLEDAJTE KOLIKU ODŠTETU ZBOG 'ŠOKA' TRAŽE!
.

Princ William, drugi po redu za nasljedstvo britanskog prijestolja, i njegova supruga, Kate Middleton, traže odštetu od 1,5 miliona eura zbog doživljenog "šoka".

U pismu pročitanom pred sudom u Nanterreu, kod Pariza, princ William požalio se da je slučaj "posebno bolan jer ih je podsjetio na uznemiravanje koje je dovelo do smrti njegove majke", princeze Diane, koja je poginula prije 20 godina u automobilskoj nesreći u Parizu bježeći pred paparazzima.

Tužitelj je zatražio "značajne" kazne protiv dvoje predstavnika lista Closter - Laurence Pieau, direktorice redakcije, i Ernesta Maurija, direktora izdanja, te dvoje paparazza pariške agencije Bestimage, Cyrila Moreaua (32) i Dominiquea Jacovidesa (59), osumnjičenih da su autori tih fotografija iako oni to niječu. Svi su optuženi za nepoštivanje privatnosti ili sudjelovanje u tome.

Fotografije objavljene 14. septembra 2012. prikazuju Kate i Williama pored bazena luksuznog imanja u Luberonu na jugu Francuske. Vojvotkinja je u toplesu. Ubrzo nakon njihove objave, Kate i William izborili su zabranu njihova ustupanja i daljnjeg objavljivanja i tužili list sudu.

 

Ne propustite