NAKON BIJEGA AMELA SEJFOVIĆA: Nazvali smo Tužilaštvo Bosne i Herecegovine i pitali da li građani imaju razlog za zabrinutost!

Bosna i Hercegovina
NAKON BIJEGA AMELA SEJFOVIĆA:  Nazvali smo Tužilaštvo Bosne i Herecegovine i pitali da li građani imaju razlog za zabrinutost!
.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo intezivno traga za Amelom Sejfovićem, koji je pobjegao iz Kazneno- popravnog zavoda.

Amel Sejfović, poznat je iz rubrika crne hornike u bosanskohercegovačkim medijima, a u novembru 2015. godine bio je među grupom optuženih za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. 

Nazvali smo Tužilaštvo Kantona Sarajevo kako bismo provjerili da li građani imaju razlog za paniku. 

Azra Bavčić iz odjela za odnose sa javnošu za Novi.ba je kazala kako građani nemaju razloga za uznemirenost. 

"Kao što smo rekli u sinoćnjem saopštenju građani nemaju razlog za niti za zabrinutost, niti za uznemirenost, sve raspoložive policijske snage su na terenu. Mi smo do sada lišili slobode, četiri osobe, odnosno četiri uposlenika zavoda. Oni će nakon kriminilastičke obrade MUP-a Kantona Sarajevo biti predati u nadležnost Tužilaštva. Osumnjičeni su za krivična djela omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i protivazakonito oslobođenje osobi lišene slobode." - kazala je Azra. 

Ne propustite