ZLOČIN KOJI JE PORESAO REGION: Optužena majka iz pakla i njena prijateljica (14), evo na koliko bi Chiara Pašić mogla biti osuđena!

Region
ZLOČIN KOJI JE PORESAO REGION: Optužena majka iz pakla i njena prijateljica (14), evo na koliko bi Chiara Pašić mogla biti osuđena!
.

Puljanka Chiara Pašić (32) optužena je za ubojstvo svog trogodišnjeg sina Denisa u maju ove godine.

Zajedno s njom optužena je i njezina 14-godišnja prijateljica, bivša štićenica pulskog popravnog doma.

Ovaj strašni slučaj razotkriven ne nakon što je majka prijavila nestanak djeteta, da bi na kraju sama odvela policiju do mjesta u uvali nedaleko bivše vojarne Vallelunga gdje su zajedno bacile dječakovo tijelo.

Obje će na sudu odgovarati zbog teškog ubojstva. I dok majci prijeti do 40 godina zatvora, za 14-godišnjaku se optužnicom traži izricanje maloljetničke sankcije.

Opasne za okolinu

“Sudu je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, objašnjavaju iz tužiteljstva koje je nakon provedene istrage odustalo od kaznenog progona protiv 29-godišnjeg prijatelja Chiare Pašić. Naime, on je bio prijavljen zbog zataškavanja ovog zločina, jer je navodno znao što su žene učinile, no ubojstvo nije prijavio. Dokaza za to za sada nema, piše Net.hr.

Ovaj zločin zgrozio je region i otkrio niz propusta u radu Centra za socijalnu skrb u Puli. Naime, Chiara Pašić imala je od djetinjstva ozbiljnih psihičkih problema, ali je unatoč tome dijete i dalje bilo kod nje na skrbi što se na kraju pokazalo kobnim. Dječak je pokoopan o očevom rodnom selu u BiH.

Ne propustite