STANJE NA PUTEVIMA: Saobraća se nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Saobraća se nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju
saobraća se nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju

Na putnim pravcima u našoj zemlji, ovoga jutra saobraća se nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju. Frekvencija vozila u jutarnjim satima, pojačana je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Aktuelni su radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic. U vremenu od 07:30 do 17:00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i izačić. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite