ZNATE LI: Koliko često trebate prati ručnik za ruke, a koliko za lice?

Zanimljivosti
ZNATE LI: Koliko često trebate prati ručnik za ruke, a koliko za lice?
Ako ih ne perete dovoljno često, oni mogu biti pravi izvor bakterija i gljivica, što izaziva pojavu problema na koži. A siguro to nitko ne želi.

Ručnike svi doživljavaju zdravo za gotovo. 

No, ako ih ne perete dovoljno često, oni mogu biti pravi izvor bakterija i gljivica, što izaziva pojavu  problema na koži. A siguro to nitko ne želi. 

Ručnik za lice

Ovo nas je posebno iznenadilo, jer ručnik za lice navodno biste trebali prati nakon svakog korištenja. Naravno, to ovisi i o vašim navikama, odnosno o tome šminkate li se ili ne. Dame koje se ne šminkaju, slobodno mogu lice istim ručnikom obrisati i nekoliko puta, no one koje navečer skidaju šminku, nakon umivanja, ručnik bi trebale baciti na pranje.

Ručnik za tijelo

Ručnik, koji koristite nakon tuširanja, trebali biste oprati nakon svakog trećeg korištenja, maksimalno četvrtog. Iako su obično veći i deblji od drugih ručnika, nakon toliko korištenja i njih već prekriju bakterije i nečistoće te dobiju neugodni miris.

Ručnik za ruke

Ručnik, koji visi pored umivaonika i namijenjen je brisanju ruku nakon pranja, često koristi više osoba. Baš zato biste te ručnike trebali obavezno oprati nakon dva, maksimalno tri dana, ako ne želite ruke brisati leglom bakterija.

Ne propustite