SLUČAJ "FALSIFIKOVANI PASOŠ": Real Madridu će se oduzeti titule?!

Druga strana sporta
SLUČAJ "FALSIFIKOVANI PASOŠ": Real Madridu će se oduzeti titule?!
To je bila sezona za pamćenje

Veliki skandal ovih dana potresa Španiju, ali i Evropu jer se u centru pažnje nalazi košarkaški klub Real Madrid. Naime, Kraljevi bi mogli ostati bez titula koje je osvojio u sezoni 2014/15. nakon optužbi koje je iznio nekadašnji košarkaš ovog kluba Marcus Slaughter.

Američki košarkaš je u dresu Real Madrida nastupao tri godine, od 2012. do 2015. godine. Slaughter je 2014. godine dobio pasoš Ekvatorijalne Gvineje kako bi se vodio kao domaći košarkaš, te je u tom slučaju Real Madrid imao mogućnost da dovede još jednog stranca u tim. No, nakon nekoliko godina američki košarkaš je morao pred sud u Madridu na kojem je priznao kako je došao do pasoša Ekvatorijalne Gvineje.

On je na sudu izjavio da je pasoš bio falsifikovan, te da je svom menadžeru dao 35.000 dolara da mu sredi ono što Real traži. Slaughter je dodao da mu je jedan visoki funkcioner u kraljevskom klubu donio dokumente koji su mu bili potrebni da dobije ovaj pasoš, te da je sve bilo završeno u roku nekoliko sedmica. Amerikanac je dobio pasoš ove države, te se u Španiji vodio kao domaći košarkaš.

Sada je na sudu u Madridu da utvrdi da li je Real Madrid kriv za falsifikovani pasoš, a ukoliko se ispostavi da jeste onda će Kraljevi ostati bez svih titula koje su osvojili u spornoj sezoni. To je bila sezona za pamćenje jer je Real osvojio trostruku krunu Euroligu, špansku ligu i Kup kralja.

 

Ne propustite