OVO JE PRAVA NAMJENA ČUVENOG SPINERA: On uopšte nije igračka za djecu, NE ZAVARAVAJTE SE

Zanimljivosti
OVO JE PRAVA NAMJENA ČUVENOG SPINERA:  On uopšte nije igračka za djecu, NE ZAVARAVAJTE SE
Dok jedni govore kako spiner, popularna igračka koja je zaludela ceo svet, opisuje trojednog Boga (otac, sin i Sveti duh), drugi kažu da širi jeres, dok su treći uvereni kako je simbol Sotone.

Dok jedni govore kako spiner, popularna igračka koja je zaludjela cjeli svijet, opisuje trojednog Boga (otac, sin i Sveti duh), drugi kažu da širi jeres, dok su treći uvjereni kako je simbol Sotone. 

Igračka dizajnirana još u 90-tim i reklamirana kao sredstvo za suzbijanje problema s koncentracijom posljednjih mjeseci je odjednom postala toliko popularna da je u nekim zemljama i službeno zabranjena u školama. Iako se mnogi zaklinju kako im je ova spravica pomogla kod poremećaja pažnje ili nervoze, još ne postoje službeni zdravstveni dokazi da je to tačno.

Novinar portala "Hriščan tudej" objasnio je kako je trokraka igračka povezana sa konceptom svetog trojstva.

- Već ranije su stvari sastavljene iz tri djela, poput djeteline s tri lista, služile kako bi se opisala trojedna narav boga, a spiner ide korak dalje jer se vrti pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga - ističe, ali odmah upozorava:

- Opasnost leži u tome što, čim pokušavate da objasnite Boga, prije ili kasnije zabrazdite u jeresi - piše u tekstu.

Za razliku od nekih koji misle da bi na svakoga ko propovjeda i upoređuje sveto trojstvo trebalo baciti anatemu, Džozef Hartrop zaključuje kako, ako ništa, spiner može podstaći mnoge hrišćane da "aktivnije razmišljaju o Bogu".

- Sveto trojstvo je koncept katoličanstva koji je najteže objasniti - ističe Stefani Mekgilivrej, koja radi u katoličkom samostanu i kaže kako spiner može pomoći u tome kada su u pitanju mladi ljudi.

Ne propustite